Kieron Williams

Kieron Williams Zdroj: Facebook/Kieron Williams

Kieron Williams
Kieron Williams
Kieron Williams
Kieron Williams
Kieron Williams
7
Fotogalerie

Je mu 11 let, je geniálním malířem a loni vydělal 50 milionů

Kieronu Williamsonovi z anglického Norfolku je pouhých 11 let, ale pořady už o něm natočila televize BBC či CNN, psaly o něm agentura Reuters a AP. Naposledy se mu věnoval britský deník Daily Mail. Co je na jedenáctiletém klukovi tak zajímavého? Je to geniální dětský malíř a svá díla prodává za velmi slušné peníze.

První výstavu měl Kieron v pouhých šesti letech. Namaloval již desítky obrazů a prodal je do 35 zemí světa. Známý je i pod přezdívkou „Mini-Monet“, protože některá jeho díla připomínají francouzského impresionistu Claude Moneta. Nebo dalšího impresionistu Édouarda Maneta i další slavné malíře. Jeho talent objevili rodiče při cestách po anglickém Cornwallu, kde namaloval scény z pobřeží, které je zde často divoké, pusté a velmi rozmanité.

V současnosti požaduje Kieron Williamson 35 tisíc liber (v přepočtu 1,2 milionu korun) za jeden obraz a o kupce nemá žádnou nouzi. Naopak, na výstavách trvá vždy jen několik desítek minut a všechno se prodá. Za minulý rok prodal obrazy za celkových 1,5 milionu liber, tedy za více než 50 milionů korun.