Krokodýl

Krokodýl Zdroj: YouTube.com

Nová droga krodokýl neexistuje! Existují pouze ruští mužici

Celoplanetární hoax o nové droze cloume medii i veřejností. Nejde přitom o žádnou novou drogou, ale o to, že když se něco dělá v Rusku, má to prostě ruské parametry. A mužici dokážou zprasit vše, na co sáhnou.

Jak širší veřejnost neví, zneužívají toxikomani nejen široce populární drogy jeko heroin, ale i celou řadu látek té módní droze blízkých a podobně působících. Speciálně u opiátů je zcela běžné, že se - dlouhá desetiletí - k fetování zneužívají různé další substance než heroin, třeba morfium. A také kodein, hydrocodon a desomorfin. Všechny látky více či méně a hlavně v minulosti používané v lékařství. Účinnou látkou „nové drogy“, které se říká krokodýl a která děsí svými devastačními účinky, je starý známý desomorfin. Takže nic nového.

To nové, co přichází, je úžasný devastační potenciál desomorfinu, který se objevuje na trhu. Název krokodýl droga ostatně získala proto, že se po vpichu (aplikuje se injekčně) vytvářejí boláky a ložiska ztvrdlé kůže - „krokodýlí šupiny“. A substance se šíří z Ruska, kde je podomácku vyráběna a kde se poprvé objevily její pro desomorfin netypické devastační dopady na uživatele.

V Rusku totiž byl až do roku 2012 volně dostupný kodein, a tak se zhruba od roku 2002 na ruském trhu objevují drogy z kodeinu podomácku vařené. Tak, jako u nás z kodeinu vařili kdysi toxikomani braun - hydrocodon. V Rusku se uchytila jiná technologie, a tak se tam masově podomácku vyrábí desomorfin, který je trochu slabší než heroin, ale drží déle. Při výrobě se používá jod a organická rozpouštědla - a kuchyňská ruská technologie výroby je řádově špinavější než domácí výroba českého braunu. Takže výsledná droga ruských vařičů sice obsahuje účinnou látku, opiát, ale nádavkem jaké značné množství jodu a organických rozpouštědel. Odtud pocházejí nekrózy v okolí vpichu při injekční aplikaci drogy. Droze se sice začalo nově říkat krokodýl, ale je to starý dobrý desomorfin upatlaný ruskými mužiky do stejné kvality jako metylalkoholu plná tradiční ruská samohonka.

Vzhledem k represivní protidrogové politice Ruska je zvykem tamních úřadů i medií jakýkoliv drogový problém zveličovat, proto se do tisku dostaly v souvislosti s krokodýlgate i patnáct let staré fotky nekróz, které s drogou nijak nesouvisely. Prasácká výroba desomorfinu se s ruskými občany dostala do Ameriky, tamní media věc nafoukla stejně jako ruská, a navíc částečně převzala děsivé nijak s drogou nesouvisející fotky z ruských serverů. A škandál byl na světě. Z mediálního hlediska je vždy lepší titulek NOVÁ DROGA ŽERE LIDI než střídmé: Ruské podomácku dělané drogy jsou již tradičně strašný svinstvo.

Takže když jsme u toho: Až se v novinách objeví (velmi podobné) články a fotky o působení nové také z Ruska přicházející drogy Aligátor, co způsobuje Parkinsonovu chorobu, taky nepůjde o novinku. Půjde o klasický pervitin, který je ale v Rusku podomácku vyráběn tak prasácky, že v něm zůstává obrovské množství jodu a fluoru. Ten je sice dobrej na zuby, ale když si ho aplikujete injekčně, poškodí vám mozek tak, že se budete ve dvaceti letech klepat jak parkinsonik, a už vám to zůstane nadosmrti. Rusko je prostě zemí, kde včera znamená zítra. Dokonce i Velká říjnová socialistická revoluce byla v listopadu, tak jak by tam mohli vyrábět čisté drogy?

Taková videa začala kolovat po internetu: