Nejdůležitější hráč českých prezidentských voleb - Vladimir Putin.

Nejdůležitější hráč českých prezidentských voleb - Vladimir Putin. Zdroj: Facebook / RT

Kampaň proti Drahošovi vedou Rusové přes falešné zpravodajství

Kdyby v prezidentských volbách soutěžil Drahoš se Zemanem, asi by nebylo pochyb o drtivém vítězství pana profesora. On však musí svést boj nejen se Zemanem, ale s celou ruskou rozvědkou a Putinovou propagandou, kterou proti Drahošovi cílevědomě vedou proruské servery s neznámými vlastníky. 

V tištěném Reflexu dnes najdete podrobnou analýzu, jak se šířily a kudy šly drby a pomluvy na profesora Jiřího Drahoše. Autoři kampaně byli snadno dohledatelní: Dezinformační a pomlouvačnou lavinu protidrahošovských pomluv vedlo Zemanovo proruské okolí za masívní podpory serverů, z nichž čouhá ruská Federální bezpečnostní služba (FSB) jak sedlákovi sláma z bot. Analýzu v Reflexu si musíte koupit, zde dávám zdarma malou ukázku toho, jak protidrahošovská kampaň jede.

Nejprve fake news

Týden před druhým kolem prezidentské volby publikuje proruský server s anonymními a neznámými vlastníky Aeronet následující skandální odhalení: „Investigativní bomba: Letiště Ruzyně a Správa uprchlických zařízení se potají chystají na první migrační vlnu v ČR! České kontraktorské firmy zahájily rekonstrukce budov a staveb SUZ za účelem rozšíření ubytovacích kapacit pro očekávané uprchlíky, kteří mají dorazit do ČR po zvolení Jiřího Drahoše prezidentem! Známe veškeré detaily!“

„Zatímco veškerá pozornost českých médií je upřena na prezidentské volby, ministerstvo vnitra ve spolupráci s nevládními organizacemi a neziskovým sektorem zahájily mohutné přípravy na zahájení logistického a operačního procesu přijímaní migrantů do České republiky na základě rozhodnutí Rady ministrů Evropské komise z roku 2015, které určuje jednotlivé kvóty, jež musí členské země EU plnit a přijímat migranty z arabských a afrických zemí podle harmonogramu určeného Evropskou komisí,“ pokračuje ve svých senzačních odhaleních Aeronet.


Profil Jiřího Drahoše si přečtete zde >>>


Je zcela samozřejmé, že pro tvrzení publikovaná na tomto serveru nejsou k dispozici žádné zdroje, článek sice uvádí, že je to investigativní bomba, ale nepřináší o svém skandálu jediný relevantní důkaz. Čtenář vůbec nemá možnost se jakkoliv přesvědčit, že uvedená tvrzení jsou pravdivá. Samozřejmě že nejsou, ale plní hned dva účely:

1. Zvyšují napětí a nervozitu ve společnosti, což pochopitelně přihrává Putinovi. Nepotřebuje stabilní a sebejistou střední Evropu, toto území se má zmítat v neklidu, aby je mohl znovu začlenit do ruského impéria.

2. Služba, kterou dezinformace činí, se vztahuje k prezidentské volbě, k jejímu druhému kolu. Pro Moskvu je Miloš Zeman jako prezident členské země EU a NATO velkou výhrou — a tak mu Aeronet, přesněji ruská zpravodajská služba, přihraje pár voličů, když zdůrazní, jak se do ČR hrnou davy imigrantů. A pro Rusy nejde o nějakou skrytou hru, článek pokračuje.

Jakou chcete budoucnost? 

Na tuhle otázku se ptá Aeronet svých čtenářů. A vzápětí jim to vysvětlí: „Odpor proti migraci se Zemanem, nebo servilní poklonkování Bruselu s Drahošem? Pokud nechcete připustit, aby se ČR podvolila diktátu Evropské komise, musíme zvolit prezidentem Miloše Zemana. Nedělejte si iluze o Jiřím Drahošovi. Je připraven pozvat do ČR Středoevropskou univerzitu mezinárodního zločince George Sorose, je ochoten akceptovat tisíce (podle jeho slov „prověřených“) migrantů. Drahoš je připraven jmenovat Miroslava Kalouska premiérem tzv. Koalice pro Evropu, což je jejich zákulisní název pro projekt vlády opozičních stran spolu s hnutím ANO, jež ovšem bude zbaveno Andreje Babiše, který bude donucen rezignovat na pozici předsedy hnutí ANO.“ Tolik Aeronet.

A já prosím kohokoliv, kdo za mými vývody vidí paranoiu, aby přečetl ten text ještě jednou. Alespoň podle mého rozumu to nemůžu vidět jinak, než že se Rusko prostřednictvím své vlivové propagandy zásadně vměšuje do vnitřních věcí České republiky a zasahuje do našich prezidentských voleb. 

Více si přečtěte v tištěném Reflexu, který vyšel ve čtvrtek 25. ledna.

  Reflex 04/2018Reflex 04/2018|Archív