Video placeholde

Jsou modří, němí a plešatí, ale jejich triky obdivuje celý svět. Blue Man Group míří do Prahy

BLUE MAN GROUP, velmi populární a několikrát oceněný celosvětový fenomén, poprvé navštíví Českou republiku v rámci svého světového turné. Vyhlášené scénické uvedení, nejvíc známé a uznávané díky hlavním protagonistům – triu plešatých a modrých umělců –, se představí mezi 20. a 22. dubnem 2018 v pražském Kongresovém centru.

K dnešnímu dni vidělo představení z produkce BLUE MAN GROUP více než 35 milionů lidí ve více než 20 zemích po celém světě. Nové světové turné představí oblíbené klasické kousky Blue Man společně s novinkami, protože program je neustále aktualizován a osvěžován novou hudbou, novými příběhy, vlastnoručně vyrobenými nástroji a nejmodernějšími technologiemi.

Spoluzakladatel Chris Wink říká: „Když jsme poprvé začali vytvářet představení zaměřené na tohle zvláštní neviňátko Blue Man, nikdy se nám ani nesnilo, kam nás zavede. Jsme poctěni, že můžeme naši show sdílet s lidmi v České republice i mimo ni. Jsme přesvědčeni, že v každém z nás rezonuje univerzální poselství radostného veselí a euforické oslavy, které Blue Man přináší.“

Skupinu BLUE MAN GROUP založili v New Yorku v roce 1991 tři blízcí kamarádi – Chris Wink, Matt Goldman a Phil Stanton. Od svého založení se jejich show uvádí trvale v Las Vegas, New Yorku, Orlandu, Bostonu, Chicagu a Berlíně a skupina absolvovala americká i celosvětová turné.