Cannabis Cup vrcholí

Cannabis Cup vrcholí

Cannabis Cup vrcholí

Jak skončil rok 2008, skončila i možnost přihlašovat fotografie do soutěže Reflex Cannabis Cup 2008. Do uzávěrky o půlnoci 31. 12. přišlo do soutěže rovných osm set snímků, což je druhý nejvyšší počet soutěžících v historii Cupu.


Podívejme se, jak se v historii soutěže vyvíjely počty zaslaných fotografií. V prvním ročníku soutěže v roce 2004 přišlo 168 fotografií do kategorie „klasická fotografie". V roce 2005 pak sto devadesát tři fotky. V roce 2006 to bylo celkem čtrnáct set fotek - to se na jeden rok do soutěže zapojila internetová komunita pěstitelů, která však další rok naši soutěž opět neobeslala. Takže v roce 2007 to bylo 562 soutěžících. Konečně v roce 2008 obeslali soutěžící náš Cup přesně osmi sty fotografiemi, všechny v elektronické formě. V klasické podobě fotografií v obálce už letos nepřišel ani jeden obrázek. Server naší soutěže pak od 21. ledna 2008, odkdy funguje v technické správě veverky Huli, navštívilo celkem 22 510 návštěvníků (podle Nethost.cz).
Oněch osm set fotografií, které porota již vyhodnotila v předkole, má mimořádně vysokou úroveň jak po stránce technické, tak po stránce pěstitelské. Bez sebemenšího zaváhání lze tvrdit, že letošní ročník ze všech uplynulých nejlépe zachycuje vysokou úroveň pěstitelství u nás.
Nyní zasedá ve dvou kolech porota. Nejprve porota nejmenovaných zahradníků vyhodnotí kategorie Indoor a Outdoor, pak vybere první kolo fotografií v kategorii Umění a Ikebana porota Reflexu (Pavel Šafr, Jan Šibík, Tomáš Tesař) a nakonec půjdou všechny kategorie před komisi osobností - Ivan Douda, Ondřej Hejma a Lukáš Pollert. Výsledek práce poroty vyjde 29. ledna v Reflexu číslo 4/2009 a ještě ten večer proběhne v Roxy Reflex Cannabis Cup Party.
Přijďte všichni!!!