Ochranáři se zbláznili

Všechny projevy ochranářských aktivistů ukazují, že slůvko „ochranář“ má plný nárok na statut relevantní psychiatrické diagnózy. Bohužel - diagnózy s výrazně antisociálními (protispolečenskými) projevy chování.

Všechny projevy ochranářských aktivistů ukazují, že slůvko „ochranář“ má plný nárok na statutu relevantní psychoatrické diagnózy. Bohužel - diagnózy s výrazně antisociálními (protispolečenskými) projevy chování.
Ochranáři měli o víkendu hned dvě merendy. Protestovalo se proti Temelínu a Migu 21. Zatímco ti protitemelínští aktivisté byli Rakušané a protimigovští zase Češi, obě akce spojovala absolutní iracionalita a společnost ohrožující prvky v projevech aktivistů. Inu, psychiatrická diagnóza nezná hranic.
Protitemelínští aktivisté z Rakouska na hodinu zablokovali hraniční přechod mezi Rakouskem a ČR. Protestovali tím proti „neodstraněné závadě na reaktoru“, aniž by přesněji technicky specifikovali, co mají na mysli. Jinými slovy -demonstrovali proti ohrožení, které si vyfantazírovali. Svou demonstrací zato výrazně, na hodinu, zkomplikovali cestu lidem, kteří s Temelínem nemají vůbec nic společného a nemají nejmenší šanci do dění v něm jakkoliv zasáhnout. Od aktivistů je milé, že stejnou měrou zkomplikovali život občanům Čech - těm špatným, protože Temelín je v Čechách - i těm hodným a Temelínem ohroženým Rakušákům.
Čeští ochranáři, konkrétně Správa Krkonošského národního parku, sice nedomostrovali, ale zase protestovali proti koncertu skupiny Mig 21, který se NEKONAL pod širým nebem. Byl na Luční Boudě, ale uvnitř ve stavení, a dopravu lidí zajišťovala auta, která měla na vjezd do tamní ochraňované krajiny povolení. Dle na místě přítomných novinářů koncert dokonce nebyl ani slyšet z boudy ven. Přesto ochranáři protestují.
Důvodem není ani název kapely (stíhačky přece ničí přírodu), ani to, že ekoaktivisté mají raději country. Důvodem může být, stejně jako u těch rakouských, jen potřeba škodit, překážet a předvádět se v televizi. Iracionalita výkřiků, že koncert v uzavřené místnosti ničí přírodu, stejně jako iracionalita zablokování silnice nezúčastněným jevem, by však už konečně měla společnosti dát jasný signál, že takzvaným ochranářům nemáme popřávat sluchu, ale psychiatrické péče.