Pro peníze do ČSSD

Pro peníze do ČSSD

Pro peníze do ČSSD

Člověk prostě nemůže nevolit ČSSD, nekonečnou studnici politických inovací. Nejdřív Stanislav Gross, po něm Jiří Paroubek, pak americký truck, co nesměl na silnice, a nyní půjčka stovce tisíc ostravských nájemníků. A co sakra já: kde je můj byt?


Mně vyšší daně, samozřejmě. I někdo tak slepý jako Paroubek nepřehlédne, že jsem zcela bezcenný kus, byť sám taky jen nájemník; s oběma očima i ušima zatím jakžtakž v pořádku jej nikdy nebudu volit. Co ale sto tisíc nájemníků ostravských bytů po OKD, které jim jejich majitel, firma RPG Real Estate, nechce prodat? Pár týdnů před volbami jim chce s rozhodováním, komu hodit hlas, pomoct jiná firma, jíž většina z nás dosud znala spíš jako politickou stranu, ne banku: ČSSD. Mimo jiné proto za každého klienta-voliče dostává od státu peníze.
„Vyčlenili jsme na pomoc nájemníkům zhruba dvě stě tisíc korun,“ řekl HN severomoravský lídr ČSSD pro krajské volby Jaroslav Palas, jinak též exministr zemědělství. Nájemníci kvůli bytům založili občanské sdružení, pomáhá jim právní kancelář; jak peníze vrátí, nechá ČSSD radši až po volbách. Ostatně o volby prý vůbec nejde, jak říká ostravský politický bavič Lubomír Zaorálek: „Je to dlouhodobá záležitost.“ Samozřejmě.
Všechno špatné ale pro něco dobré. Sedím teď doma a čekám, s čím přijdou ostatní strany. Půjčí mi zelení na hybridní lexus? Nebo zazvoní někdo z ODS a pomůže s koupí porsche, když už v něm jezdil i její středočeský hejtman? Jen mě napadá, co ČSSD udělá, až její dlužníci zase hodí hlas ODS. Doba CzechTeku, kdy šéfovala těžkooděncům, je pryč.