Nebezpečné techno

Nebezpečné techno

Nebezpečné techno

Před čarodějnicemi se z médií zdálo, že po Vlastimilu Tlustém jsou druhým nejnebezpečnějším protivládním elementem technaři. Novu dokonce trumfla ČT, jejíž západočeský reportér s normalizační dikcí oznamoval, že na Karlovarsku tančí několik stovek lidí - nejsou ale žádné problémy. Policie mu prý pustila tajnou svodku, podle níž se východně chystá dalších 250 technařů. A tancovat se má i na jiných patnácti místech!


Ještě že už Česku nešéfuje Jiří Paroubek; nemusely by mu stačit helikoptéry, vodní děla a divné typy v uniformách, co mlátí jen holky. Perverzní expremiér i jeho ministr vnitra sice leští opoziční lavice, roli strážců pořádku ale drží některá média. Co je to proboha za zprávu, že na louce u lesa tančí a žongluje několik technařů s éčkem v kapse? Na jiné louce u lesa zase leští auta a okopává skalku několik chatařů s basou piv pod schody, obvykle s mnohem horší hudbou. Je to zhruba stejná zpráva, jako že se kvůli Jiřímu Čunkovi sejde trojkoalice: vůbec nic neznamená.
Freeteky jen ukazují na bídu médií. Je jistě velkou zprávou, když se na louku u Mlýnce z jedné strany chystá několik tisíc technařů, zatímco z druhé sem přijíždějí těžkooděnci – a obě skupiny mají dost jinou představu o zábavě. V případě CzechTeku média sehrála velmi pozitivní roli, couvnout musel i buldozer. Mimo něj ale fungují jen ze setrvačnosti. A taky z nějakého divného vnitřního přesvědčení, že technaři vždy jednají protizákonně, tudíž je potřeba se na ně optat na policii. Možná to má něco společného s tím, že na vedoucích funkcích dodnes sedí typy s estébáckou či milicionářskou minulostí. Jejich mentalita stále velí, že jakmile se někdo rozhodne jednat jen trochu spontánně - mimo obecně zavedený rámec, je třeba to ihned prověřit.