Dokážete odhadnout škodu při nehodě?

Dokážete odhadnout škodu při nehodě?

Dokážete odhadnout škodu při nehodě?

Ministr vnitra Ivan Langer a zástupci České asociace pojišťoven se dohodli na novém limitu hmotné škody. Pokud bude schválen návrh zákona o policii, budou policisté od příštího roku k dopravním nehodám vyjíždět jen tehdy, pokud škoda na jednom voze překročí sto tisíc korun...

Ministr vnitra Ivan Langer a zástupci České asociace pojišťoven se dohodli na novém limitu hmotné škody. Pokud bude schválen návrh zákona o policii, budou policisté od příštího roku vyjíždět k dopravním nehodám jen tehdy, pokud škoda na jednom voze překročí sto tisíc korun. Výjimkou budou havárie s minimální škodou, při nichž ale bude někdo zraněn.
"Naším cílem je, aby policie neřešila malé nehody, když by mohla mezitím působit na důležitějších místech," řekl Langer. Ministerstvo vnitra původně navrhovalo limit škody na čtvrt miliónu korun, zatímco ministerstvo dopravy chtělo nastavit hranici na 50 tisíc.
Podle návrhu řidiči, kteří správně neodhadnou výši škody, a ta se posléze ukáže být nižší než „požadovaných“ sto tisíc, výjezd policejního vozu k nehodě zaplatí. Kolik? To Langer neřekl. "Bude se to řešit konkrétně – případ od případu," uvedl pouze.