Instagram

Instagram Zdroj: Archiv

Když použijete filtr na Instagramu, možná si ani leckdo nevšimne, jak jste si nedali bacha na světlo
prostředí Instagramu
Instagram používá i NASA. Zde samozřejmě zpětně.
Instagram, to není jen mrvítko fotek, ale i sociální síť
Ale filtry mu rozhodně pomohly zajistit slávu. Hrabání se v nich je poměrně zábavné
5
Fotogalerie

Technologická tragédie nedozírných následků: vyšla aplikace Instagram pro Android!

Některé majitele iPhonů postihla tragédie, ohromná tragédie. Aplikace Instagram je již dostupná i pro mobily s operačním systémem Android. Že nechápete? Já taky ne, ale baví mě to sledovat.

Vysvětlivky pro náhodné kolemjdoucí:

Instagramje populární a krásná aplikace / sociální síť na sdílení fotek. Snímky umožňuje upravovat řadou filtrů , díky nimž můžete svou ošklivou fotku zprznit způsobem, který z ní udělá zajímavě ošklivou fotku.
iPhone je hezký telefon. Operační systém se zove iOS.
Android je operační systém, jejž používají další hezké telefony.

 

Lidé mají potřebu svých malých svatých válek. My, fanoušci technologií, jsme obvykle na straně těch, kteří si z toho dělají legraci. Vysmíváme se tomu, jak se sportovní fanoušci dokážou do krve hádat (a nejen hádat) o tom, jestli je Sparta zlo.

 

Z našeho nezaujatého pohledu nám to připadá ohromně směšné. Ale jak ukázaly poslední hodiny, nejsme na tom o moc líp. Jen si místo slov Sparta a Slavia dosaďte iPhone a Android. (Moc moc prosím, hlavně se nevrhněme do debaty, jestli je Android Sparta, nebo Slavia, protože kdyby tohle viděl technologický fanda, jenž je ZÁROVEŇ fotbalový fanda, tak by hrozila dvojitá dávka hysterie. Ale mezi námi: Android je samozřejmě spíš Bohemians 1905.)

 

Věc se má tak: než si pořídíte smartphone, musíte si vybrat operační systém. Z několika možností si vyberete jednu a doufáte, že jste vybrali správně. Ve vašem zájmu tedy je fandit svému operačnímu systému. Kdybyste tvrdili, že konkurence je lepší, zároveň byste tvrdili, že jste špatně vybrali a máte v kapse drahý šmejd.

 

Obzvlášť silné je to u mužů, kteří si zakládají na tom, že v technice se vyznají a umějí vybrat správně. V podstatě je to jediná funkce ve společnosti, jež některým z nás zbyla.

 

U některých značek je to samozřejmě ještě komplikovanější: jejich koupí získáváte (nebo v to doufáte) nějaký status, vymezujete se vůči ostatním, a naopak nacházíte soukmenovce. Ano, mluvím o iPhonu a Applu.

 

 

Někteří fanoušci iPhonu měli haldu základních kamenů, na nichž stojí jejich víra. Leckteré mají jistě leccos do sebe, jiné jsou spíš takové políčky konkurenci s omezeným datem spotřeby. Jeden z nejpopulárnějších? „Android nemá Instagram. A víte proč? Protože nic tak dobrého jako Instagram by na Androidu prostě nefungovalo.“

 

A teď se ukázalo, že ono by to fungovalo a funguje. Jeden z pilířů tak padl. Bitva se tudíž dnes rychle přesunula k dalším invektivám: Instagram sice na Androidu je a možná je i skoro tak dobrý jako na iPhonu, ale jeho uživatelé jsou socky a komunitu Instagramu teď zaplevelí hloupými fotkami. Doposud tam totiž bylo bezpochyby jen samé kvalitní umění.

 

Na Twitteru se objevilo ohromné množství výkřiků, kde iPhonisté vyslovují své znechucení nad osudem světa a androidisté se podobně agresívně vysmívají majitelům pokořených iPhonů.

 

Jestli jednoho dne bude Instagram i pro Windows Phone, pravděpodobně nastane konec světa. A navíc z něj budou strašně špatné fotky.

 

Tajná pravda je, že v případě obyčejného uživatele je úplně jedno, jestli iPhone, nebo Android. Za což by mě jistě leckteří fajnšmekři ukamenovali (nejspíš mobily od konkurence, protože ty se k ničemu jinému nehodí). A když dodám, že i Windows Phone je vlastně O.K., tak to asi budu vyobcován z obou hlavních mobilních církví.

 

Válka tím samozřejmě nekončí, munice proti Androidu je ještě dost. Ostatně: zkuste najít něco tak dobrého jako GarageBand pro Android, ha! A můžeme začít nanovo.

 

Autor se omlouvá všem majitelům iPhonů, jimž je řevnivost vůči Androidu ukradená. Sám používá přístroje s Androidem i iOS. S obojím je skandálně naprosto spokojen.