Natálie Kocábová

Natálie Kocábová Zdroj: Dalibor Puchta / iDnes.cz / Profimedia.cz

Mistrů už moc nezbývá. Sedm ukázek zaslaných Reflexem komentuje Natálie Kocábová

Spisovatelka a zpěvačka. V květnu jí vyšla kniha Jmenuji se Veronika Peková, se svým otcem Michaelem Kocábem právě dotočila pár písní na jeho nové album (podle jejích slov je to prý „nevídaný nářez na pomezí vážné hudby“) a v září se bude v pražském klubu Rock Café uvádět její „lehce předělaná“ divadelní prvotina Na rohu světa.

BARBORA POLÁKOVÁ & DAVID KOLLER - JSME V PRDELI

Pokus o angažovanou píseň od herečky Barbory Polákové a hudebníka Davida Kollera.

Je to hezké, pěkné, ale já se na anga­žované písně dneska dívám všelijak. Já třeba v prdeli nejsem, máme přesně takovou vládu, jakou si zasloužíme, není čemu se divit. Už se nestresuji, jen se bavím. Nestálo by mi to za tak tragickou píseň.

 

 

NEIL YOUNG & CRAZY HORSES - CLEMENTINE

Ukázka z nového alba Neila Younga.

Na rozdíl od spousty lidí si myslím, že mistři mají točit desky celý život, proto mi vždycky udělá radost, když nějaká nová vyjde, protože mistrů už moc nezbývá. Obrovské množství nových umělců je prostě disposable.

 

 

BARONE BANE - ORCHIDS

Ukázka z posledního alba švédské kapely, jež vystoupí v sobotu 23. 6. v Praze na festivalu United Islands.

Tady jsem mimo, to neznám. Ani mě to neoslovuje. Mám z té hudby v hlavě guláš, to je milión nových „hip“ kapel ročně. A nejvíc mi na nich připadají zajímavé ty názvy. Mě teda obecně přestala zajímat současná hudba. Nemám čas to sledovat. Mám akorát přehled o filmech.

 

 

COCOROSIE -  WE ARE ON FIRE

Nový singl sesterského dua CocoRosie. Děvčata vystoupí 27. 7. v pražském Divadle Archa spolu se skupinou indických hudebníků Rajasthan Roots.

Šla bych na ně, kdybych doma neměla několikatýdenního prcka. I když to není vysloveně můj šálek kávy, respektuji je jako poctivé umělkyně, podle mě to stojí za to vidět.

 


Trailer k DVD SADE – BRING ME HOME LIVE 2011

Záznam z loňského turné zpěvačky Sade a její stejnojmenné kapely. Vychází na DVD i na CD.

Tak to vypadá skvěle, to si pustím. Trochu víc než hudba mě zajímá ta show.

 

 

Trailer k filmu NA DOTEK

Film Mikea Nicholse z roku 2004. ČT2 jej uvedla v sobotu 23. 6. ve 23.05.

Co jsem otěhotněla, začaly mě bavit filmy o lásce. Určitě se kouknu, viděla jsem to dost dávno. Poslední dobou se vůbec koukám na filmy, co už jsem viděla. Když jich člověk vidí moc, může se na ně koukat několikrát, jelikož se nedají všechny zapamatovat.

 

 

Trailer k filmu BIG LEBOWSKI

Film bratří Coenů z roku 1998. ČT2 jej uvedla v pondělí 25. 6. ve 22.00.

Pulp Fiction, Trainspotting, Takoví normální zabijáci a Big Lebowski, to jsou filmy mého mládí. Když si vzpomenu na dospívání, vybaví se mi předně tyto filmy. A pak těch milión dalších.