Dallas

Dallas Zdroj: tnt.tv

Bobby už zase leze ze sprchy… a Dallas se vrací v plné parádě

„K čemu nám všechny ty spory byly?“ ptá se prošedivělý Patrick Duffy v první upoutávce na nový Dallas. Pokus oživit fenomenální soap operu není předělávkou, ale spíš volným pokračováním. Ikonická znělka zůstává stejná a Bobby, J.R. i Sue Ellen přicházejí po boku s neznámými mladými tvářemi. Nové kolo srdceryvných hádek se blíží.

 

Staří známí i noví neznámí. Kdo z nich ovládne texaské naftové vrty a ranč Southfork rodiny Ewingů? Larry Hangman, Linda Gray a Duffy se znovu objeví v životních rolích. Mihne se i Charlene Tilton jako Lucy nebo Steve Kanaly coby Ray Krebbs. V aktualizované verzi oblíbeného Dallasu ale nebudou chybět ani herci před důchodovým věkem. Většinou jde o mladé tváře ze seriálů Zoufalé manželky a Veronica Mars. Jen Jordanu Brewster můžete zrovna vidět řádit za volantem s šaltr pákou v akčním hitu Rychle a zběsile 5.

 

 

Místo celoplošné CBS, kde původní seriál vládl sledovanosti během 80. let, se bude nový Dallas v Americe vysílat na menší kabelovce TNT. Není to žádná degradace. Stejná televizní stanice letos ve spolupráci se Stevenem Spielbergem vyprodukovala novinku Falling Skies, která má vyšší sledovanost než Hra o trůny nebo Impérium – Mafie v Atlantic City (a přitom stála méně peněz). Zradou není ani umístění v méně atraktivním letním období. To svého času zrodilo hity jako Californication a Status: Nežádoucí.

 

 

Nový Dallas čekejte za rok v podobě deseti úvodních epizod. Jestli vzniknou další, závisí na sledovanosti první řady seriálu. Šance je ale veliká. V roce 1978 Dallas začínal jen jako minisérie s polovičním počtem dílů, ale na obrazovce se nakonec udržel celých 13 let a zplodil dva televizní filmy. Předělávce dalšího televizního kultu Beverly Hills 90210 nazvané jednoduše 90210 se navíc už tři roky daří vyloženě skvěle. J.R. nás může otravovat tak dlouho, dokud nezemře. A jak dokázal Bobby, možná i pak.