Kirsten Dunst

Kirsten Dunst Zdroj: Profimedia.cz

Kirsten Dunstová ví hodně o konci světa i o líbání hlavou dolů

Ve svých devětadvaceti získala na letošním filmovém festivalu v Cannes cenu za nejlepší herečku - za svůj výkon ve snímku Melancholia. Už ve dvanácti přitom byla nominována na Zlatý globus za spodobnění holčičky, která lidem pila krev (v tom dobrém slova smyslu) v Interview v upírem. Kirsten Dunstová holt umí.

 

Melancholia

Svými ujetými žvásty o tom, že je vlastně nácek, se Lars von Trier postaral svému poslednímu filmu v Cannes o skvělé promo. Díky skvělému výkonu Dunstové by ale podle kritiků film nezapadnul ani kdyby Trier na tiskovce sekal latinu.

 

 

Spider-Man

Při obsazení "kamarádky ze sousedství" Dunstové do role kreslené modelky a sexbomby Mary Jane protestovali před uvedením filmového Spider-Mana do kin mnozí. Ne tak ale už po uvedení filmu.

 

Marie Antoinette

Šlechtický život v podání režisérky Sophie Coppolové byla jedna velká párty - člověk nějak zvlášť neřešil, že by mohl být za pár let o hlavu kratší.

 

 

Virgin Suicides

Když je chlapec v pubertě a do sousedství se mu přistěhuje několik divných sester, z nichž jedna v vypadá takhle, není divu, že mu z toho také skoro přeskočí.

 

 

Interview s upírem

Jak si člověk jednou lokne, už nemůže přestat. Zvlášť, když mluvíme o pití krve.

 

Interview s Kirsten Dunstovou si přečtěte v příštím čísle Reflexu.