Natalie Portmanová

Natalie Portmanová Zdroj: Profimedia.cz

Sedm hereček, které se rády chlubí cizím peřím. Aspoň někdy

Co mají společného Natalie Portmanová a Pamela Andersonová? Dublérku. Hvězdy se nechají zastoupit z různých důvodů. Sem tam se odmítnou svléknout. Jindy jim to nevadí, ale stydí se za svůj zadek. Nebo jde o tak náročné scény, že na ně prostě nemají. Někdy vypomůžou digitální efekty. A čas od času se z dublérky stane hvězda.

Natalie Portmanová (Černá labuť)

Kromě jejího oscarového herectví obdivujeme, i jak skvěle v hlavní roli tančí. Natalie Portmanová tvrdě trénovala, bez dublérky se ale i tak neobešla. Její manžel a choreograf Benjamin Millepied tvrdí, že „85 % toho filmu je Natalie“. Tanečnice Sarah Laneová jí přisuzuje ale jen pět procent ze všech celkových záběrů. Režisér Darren Aronofsky je nechal sečíst, zohlednil i délku a hlásí výsledek: 90 % procent pro Natalie Portmanovou, přičemž celá úvodní scéna je taky její …

 

Natalie Portmanová (Princ a pruďas)

… mezitím už se ale na Internetu rozhořela úplně jiná debata. Patří to tangami (ne)zakryté pozadí krasavice ze zhulenecké fantasy komedie Princ a pruďas skutečně oscarové herečce? Ano! Tedy až do střihu. Dotyčná, která se zády ke kameře předkloní a vrhne do vod chladného jezírka, už je dublérka. Oscarové herečky se totiž do vod chladných jezírek vrhat nemusí. Zhruba těch 90 % by ale nejspíš vyšlo i tentokrát.

 

 

Isabella Rosselliniová (Smrt jí sluší)

Italská hvězda sice byla vyhlášenou krasavicí, slušivé půvaby, které jako smrtící femme fatale předvádí v černé komedii Smrt jí sluší, ale nejsou její. Nahá dáma, jež se vynoří z bazénu a vyrazí Bruci Willisovi dech, je ve skutečnosti Catherine Bellová. Tehdy se ještě svlékala za jiné. O tři roky později už z ní díky seriálovému hitu JAG byla hvězda.

 

Uma Thurmanová (Kill Bill)

Za ráznou blondýnu Umu Thurmanovou si drsnější akční scény střihla rázná blondýna Zoe Bellová. S dnes nejznámější kaskadérkou v Hollywoodu byl Tarantino tak spokojen, že ji obsadil do hlavní role svého dalšího filmu – Auto zabiják. Zahrála si samu sebe — kaskadérku Zoe Bellovou z Nového Zélandu, která se v plné rychlosti vozí na kapotě.

 

 

Keira Knightleyová: Domino

Prostořeká Britka, již proslavily role zasněných romantických dívek, nemá vůbec žádný problém, když je třeba ukázat na kameru prsa. Pokud jde ale o pozadí, vybírá si dublérku osobně. Striptýzovou scénu z akčního thrilleru Domino svého času komentovala slovy: „Zvolila jsem opravdu překrásnou prdelku.“

 

Jessica Alba: Machete

„Nechcu před štábem stát nahá. Znervózňovalo by mě to,“ tvrdí. „Mám kamarádku, která mi dělá dublérku, takže se v takových scénách objevuje místo mě.“ To platí třeba pro komedii Guru lásky. Žhavá scéna ve sprše z akčňáku Machete je ale plná jedniček, nul a digitálních kouzel z počítače. Jessica Alba do ní strčila jen hlavu.

 

 

Pamela Andersonová (Pobřežní hlídka)

Bujné poprsí, které Pamelu Andersonovou proslavilo v béčkových filmech i na stránkách Playboye, je jen jedno svého druhu. Tedy dokud se na scéně nezjeví jiná bývalá Plazmate, Renee Sloanová. Ta úspěšnější kolegyni zastupovala v pozdějších řadách seriálu Pobřežní hlídka. Asi když se Pamele zrovna nechtělo plavat.

 

Julia Robertsová (Pretty Woman)

Jejím nejslavnějším filmem dodnes zůstává tahle romantická komedie. Tělo modelky, jež je v ní vidět, ale její nikdy nebylo. Za Julii zaskočila bývala tanečnice Shelley Michellová s nohama pojištěnými na rovný milión dolarů. Hollywoodská královna všech dublérek vypomohla i Kim Basingerové. Protože ale ví, že jí křivky nevydrží věčně, vrhla se na psaní a produkování.