Palestinský Arab zavraždil třináctiletou židovskou holčičku

Palestinský Arab zavraždil třináctiletou židovskou holčičku Zdroj: Reuters

Palestinská média velebí vraha židovské holčičky. Proč je EU vůči teroristům shovívavá?

Vražda třináctiletého dítěte je zcela zavrženíhodný zločin i v případě, že vrah svému činu podsouvá politické souvislosti. Palestinská média i matka vraha však útočníka velebí jako svatého mučedníka Alláhova.

V izraelské Kirjat Arbě v noci, v jejím dětském pokoji, ubodal sedmnáctiletý palestinský Arab Muhammad Araireh třináctiletou židovskou holčičku Hallel Jaffovou. Je to krátce poté, co palestinský vůdce Mahmúd Abbás vyzval Palestince k tomu, aby podřezávali hrdla Židům, kdykoliv k tomu budou mít možnost. Mladý terorista ho poslechl a ubodal dítě spící v posteli v dětském pokoji domu svých rodičů. Je to čirá hrůza, nejlepší portrét palestinského terorismu a skutečného smýšlení takzvaně umírněných palestinských Arabů.

Po odporném zločinu se však stalo něco ještě děsivějšího: Nejen palestinská média, ale dokonce i vlastní matka útočníka považují vraha za hrdinu a „svatého mučedníka“. Jak zveřejnila iniciativa StandWithUs, místní hebronský zpravodajský server alkhalil.ps publikoval rozhovor s matkou mrtvého vraha: „Můj syn byl hrdina. Jsem na něj hrdá. Zemřel jako mučedník při obraně Jeruzaléma a mešity al-Aksá. Alláh si přeje, aby všichni šli po cestě, kterou šel můj syn. Všichni mladí Palestinci. Alláh je bude chválit.“

Ta posloupnost je děsivá, nelidská a mrazí: Nejdříve palestinští političtí vůdci (mimochodem uznávaní celou Evropou) zradikalizují mladé Palestince. Pak je vyzvou, aby vraždili Židy. Pak jeden poslechne a zavraždí spící židovské dítě. Bezpečnostní síly ho zastřelí. Jeho matka — zcela nedotčena smrtí syna — hrůzný čin chválí a vyzývá další mladé, aby chodili vraždit židovské děti. Nakonec zdůrazní, že to vraždění je vůle Alláhova. A tomu celému dělají nejlepší pozitivní reklamu palestinská média, na něž s největší pravděpodobností přispívá Evropská unie či OSN. Či spíše obě.

Shovívavost EU k palestinským teroristům, islamistům, kteří ve jménu Alláha vraždí židovské děti, je pro mne ten nejsilnější důvod, proč jsem přestal projektu sjednocené Evropy věřit. Jediné, v čem se kromě zákazu žárovek totiž státy EU skutečně sjednotily, byla podpora palestinských teroristů.