Unie vezme teroristům zbrojní průkazy

Unie vezme teroristům zbrojní průkazy Zdroj: profimedia.cz

Fikaná Evropská unie vezme útočníkům zbrojní průkazy a bude

Mimoběžnost myšlení unijních úředníků s realitou vypučela do dalšího obskurního byrokratického záměru. Protože v Paříži útočili teroristé ilegálně drženými automatickými zbraněmi, zakáže unie legální držení poloautomatických zbraní. 

Ve středu 18.11.2015 zveřejnila Evropská komise záměr novelizovat směrnici EU o střelných zbraní. Oficiální zprávu naleznete ZDE.

Jedná se o reakci na pařížský masakr, a záměr úředníků ukazuje, že Brusel definitivně ztratil kontakt s realitou.

Návrh přináší legrační změnu: Rozšíření zbraní kategorie A - zakázané k privátnímu držení - o samonabíjecí zbraně vyrobené úpravou ze zbraní samočinných a dále samonabíjecí zbraně, které mají vzhled zbraní se samočinným mechanismem. Do lidštiny přeloženo: Samopal upravený tak, aby nestřílel dávkami, ale jenom po jedné ráně, už nebude nikdo smět vlastnit. Pro neznalé - samopal střílící dávkami je pro soukromníky již zakázaný. K čemu ta směrnice bude? Úplně k ničemu.

Především - automatických zbraní, samopalů a útočných pušek v civilní verzi, které střílejí jen po jedné ráně, je mezi lidmi minimum. Takže v praxi nebude dopad téměř žádný. Může to ale samozřejmě znamenat první krok k úplnému zákazu legálního držení všech střelných zbraní - což je nyní, v době teroru, úplný nesmysl. Jeruzalémský starosta naopak vyzval civilní držitele střelných zbraní, aby poté, co začala intifada kudlama, chodili ven ozbrojení. Na to se však Evropa nezmůže, místo toho si vymyslí nesmyslný zákaz.

Nová směrnice sice nebude mít praktický dopad, ale dobře ukazuje, že se bruselské rozhodování úplně míjí s realitou, a působí skoro dětinským dojmem. To si skutečně nějaký hlupák v Evropské komisi myslí, že teroristy zastaví, když nebudou mít na ty kalašnikovy zbrojní průkaz?!?! Jenom pro připomenutí - všechny zbraně použité při pařížském masakru byly samozřejmě ilegálně držené.