Tisíce Čechů systematicky užívají nebezpečné chemikálie. Někteří je dokonce podávají svým dětem

Tisíce Čechů systematicky užívají nebezpečné chemikálie. Někteří je dokonce podávají svým dětem Zdroj: fotomontáž Jan Ignác Říha

Nepijte chlór! Radikálnější způsob, jak se zbavit neduhů, je už jen oběšení

Nebudu předstírat, že čtení Reflexu vám nutně zlepší náladu. Úvodní věta článku Bohumila Pečinky zní: „I pro tebe si přijdem…“ Analýza je o válce politiků, státních zástupců a policistů. Napadne vás, že si platíme početnou, mocnou a naprosto neprůhlednou skupinu lidí, kteří mají bojovat proti zločinu, ale bojují proti sobě a dost možná proti nám.

Z médií se nedozvídáme, koho dostihli, ale kdo z nich pro koho pracuje, které trestní řízení v čí prospěch zastavil a kdo koho uplatil. Pointa: dohlížet by na ně měla Generální inspekce bezpečnostních sborů. Opravdu na ně dohlíží, nebo trestnou činnost sama páchá? – soudě podle toho, že kontrolovaní je sami vyšetřují a zatýkají. Je to mimochodem zvláštní sbor, vytvořený partajemi kvůli rovnováze moci – každá chce slídit, vědět, držet v šachu, vydírat. A že nejde o maličkost: jen zmíněná GIPS čítá pět set (!) lidí, technicky vybavených k odposlechům i sledování. Předpokládáte, že tuto sílu někdo kontroluje? Našel jsem si zákon o jejím zřízení. Dohledu je věnován jeden paragraf, v němž se píše, že ji kontroluje Poslanecká sněmovna. Čili nikdo. Uklidnilo vás to? A uklidní vás zjištění, že jí podle vlastních slov nedůvěřuje ani premiér této země?

Máme i články, které potěší. „Věřím, že náš systém má sílu, aby odolal všem obtížím,“ říká v rozhovoru s Jefimem Fištejnem kolapsolog Miroslav Bárta. Dosud jsem ho slýchal říkat jiné: vždy vyjmenoval příznaky kolapsu civilizace a pak nás ujistil, že tři čtvrtiny z nich se nás bezprostředně týkají. Tentokrát naznačuje, že není vše ztraceno, že situaci máme stále ještě ve své moci. „Člověk dostal mozek, aby bojoval, aby přemýšlel, aby odolával vnějším nástrahám a zkouškám.“ Hurá! Dávno mě totiž trápí, že osud Evropy přijímáme zbytečně trpně. Léta slyšíme, že svět se mění, nic netrvá věčně, nadvláda západního světa skončila, přichází století Číny, navíc my skončíme jako součást Středního východu, protože muslimská převaha je nevyhnutelná. Někdo možná má potřebu zaniknout, ale já ji nemám. Evropa se mně líbí, stagnující počet obyvatelstva vítám jako známku uměřenosti, dlouhodobé udržitelnosti a kratší dopravní zácpy. Evropa je velmi příjemné místo k žití, a proto dělejme něco pro to, aby to tak zůstalo.

Že to nebude snadné, to vás zase napadne při čtení dalšího materiálu: o lidech, kteří si vylepšují své zdraví popíjením oxidačních činidel čili látek používaných k dezinfekci záchodů či bazénů. Radikálnější metoda, jak se zbavit svých neduhů, je už jen oběšení. Proč to ti lidé dělají?

Protože pohádka, jež tu metodu zdůvodňuje, je jednoduchá – asi jako komunismus. Pijte chlór a budete čistí, zdraví a šťastní. A je to. Ti lidé nevědí, že západní civilizace je úspěšná proto, že je racionální a svobodně kritická. Ale nevadí, ona má ještě další schopnost: rozpozná, co dělá blbě, a opraví to.

Poučení: Zrušme přebujelou policejní byrokracii a nepijme chlór – zabráníme kolapsu naší civilizace.