ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: ČTK/AP/Majdi Mohammed

Není to intifada, tedy boj. Je to obyčejné vraždění. Prostě zabíjejí Židy

Politologové polemizují, zda současná vlna palestinského terorismu v Izraeli už dosáhla takové intenzity, že jí můžeme říkat intifada. Bez ohledu na název začali palestinští Arabové opět vraždit Židy za to, že jsou Židi. Není to intifada, je to genocida.

Můj přítel, rabín Jicchak Seifert žijící v Izraeli, napsal osmého října na svůj Facebook: „V Jisroeli dochází nyní k teroristickým útokům každých několik hodin, při tom, který se před chvílí odehrál na ulici Šmuel hanavi v Jerušolajimu byl i můj syn.“ Užívá archaická jména - děje, o kterých píše, jsou ale více než současné a nesmírně děsivé. Chodím teď na jeho zeď každý den, protože podává vždycky večer jakousi svodku útoků, který ten den spáchali Palestinci. Vybírám zajímavější dny:

 Neděle 11. 10.: U obce Aeblin v Galileji byla napadena policejní dodávka zápalnými lahvemi. Na silnici u Maale Adumim policista zastavil podezřelou dodávku, řidička se odpálila i s autem. U Chizme byl založen požár zápalnou lahví. U křižovatky Jakir hozena zápalná láhev na automobil. U Megida terorista najel automobilem na vojačku, když vystoupil, tak ji pobodal. Poté pobodal další 3 lidi, mezi nimi tříletou dívku.

 Pondělí 12. 10.: U brány Arajous při kontrole zaútočil terorista nožem na policistu, kterému zachránila život neprůstřelná vesta. Také v Jeruzalémě útočnice a útočník zaútočili na kolemjdoucí a policistu nožem. Jinde v Jeruzalémě dva útočníci zaútočili nožem, zranili mladíka a chlapce jedoucího na kole. Útočníkům bylo 13 a 15 let. V autobuse se terorista pokusil zmocnit zbraně jednoho vojáka, voják byl při pokusu raněn.

 Úterý 13. 10.: V Raanana další útok nožem, jeden člověk na zastávce byl pobodán do krku. V Cholonu na ulici Chenkyn další útok nožem, jeden člověk byl zraněn. Ulice Olej Gdarim, útok nožem a pistolí v autobusu. Sedm lidí bylo zraněno a dva zavražděni. Ulice Malchej Jisroel, útočník zajel na zastávce tři lidi a potom, co vystoupil z auta, ubodal rabína  a zranil dalšího chodce.

 To celé podle expertů prý není intifada, protože násilí nepodporují oficiální autority palestinské samosprávy, a na Židy dosud nestřílejí její ozbrojené složky. Intifada by to prý byla až v takovém případě. Přesto k pokračování útoků nožem v tří nebo čtyřčlenných skupinách vyzývá známý duchovní vůdce z Gazy. Takže OK, nemůžeme hovořit o intifadě. Zcela jednoznačně můžeme ale hovořit o genocidiu - záměrném vraždění lidí na základě jejich rasové a etnické příslušnosti. Palestinští teroristé podporovaní islámskými duchovními prostě rozjeli novou vlnu teroristických útoků na Židy, a Evropa by se na vlnu násilí v Izraeli měla  dívat stejně, jako se dívala na vlnu islamistického násilí proti Židům v Paříži.