Video placeholde

JIŘÍ X. DOLEŽAL: Petice pro učitelku Jennifer předána. Skoro

Devět tisíc podpisů petice za osvobození učitelky Jennifer Fichter je hodně. Tak jsme je šli hrdě předat na americkou ambasádu. Nebylo to jednoduché a povedlo se jen napůl.

Jak jsme začali točit před americkou ambasádou vstup k reportáži, přišel uniformovaný člen ochranky - Čech - a poslal nás do ... no, víte kam. Před ambasádou se nesmí točit (tak jsme přestali) a v úřadě není žádná podatelna, žádné podněty od občanů osobně ambasáda nepřijímá. Posmutněli jsme a vydali se do Černínského paláce.

Na recepci jsme požádali o někoho ze sekretariátu pana ministra, že mu těch skoro pět set stran podpisů necháme, aby je Američanům předal. Recepční nám řekla, že máme zavolat na nějaké číslo na sekretariát. Tam nám řekli, že máme volat podatelnu. Paní recepční nám řekla číslo na podatelnu, a tam mi laskavý hlas do sluchátka vysvětlil, že rozhodně nemáme chodit do podatelny, ale máme to nechat u té paní recepční, u které jsme stáli, že si to z podatelny zítra v sedm hodin ráno vyzvednou. Tak doufám, že se Vaše - i můj - podpis nakonec k někomu z americké administrativy dostane.