Guru Jára

Guru Jára Zdroj: Tomáš Tesař

JIŘÍ X. DOLEŽAL: Guru Jára patří do ženské věznice!

Zatčení gurua Járy, který odháčkoval tři sta padesát žen, a některým se to nelíbilo, ukončilo jeho dobrodružný příběh. Skončil v poutech. Policie ho zatkla na Filipínách, kam za ním jezdily háčkovat oddané žákyně. Co teď ale s ním?

V kriminálech existuje něco, čemu se říká „druhý život vězňů“, a jde o sociální procesy mezi mukly v době, kdy je nemají dozorci na očích. Vzhledem k tomu, že guru Jára dostal deset let, bude v opravdovém kriminále se skutečnými gaunery. A je snadné předpokládat, jak mezi nimi první noc dopadne. Vzhledem k tomu, čím se provinil - háčkováním zblblých zájemkyní o ezoduchovno - není pochyby, že bude první či druhou noc mezi vězni odháčkován on sám.

Znásilnění jednak není součástí trestu, za druhé by nemělo na gurua žádoucí odplatný účinek. On své oběti neznásilňoval, on je zmanipuloval, až podlehly dobrovolně. Proč ho tedy trestat znásilněním. Mnohem adekvátnější, spravedlivější, a v tomto konkrétním případě i výchovnější by bylo umístit Járu do ženské věznice. A vězeňkyně informovat, za co tam ten gentleman je, a že má mezi svými žákyněmi desítky a desítky sexuálních fanynenk. A že pseudonym, který při svých duchovních promluvách občas používal, zněl Óm Nadsamec.

Pokud bude Jára umístěn mezi trestankyně, které jsou dlouhodobě bez sexu, lze předpokládat, že bude muset háčkovat obden celý kriminál, a když bude háčkovat špatně, tak ho vězeňkyně prostě zbijí. Účelem trestu není krvavá odplata, jakou by bylo jeho umístění v mužském vězení. Účelem trestu je náprava - a lze důvodně předpokládat, že když bude Jára deset let háčkovat celou ženskou věznici, tak si po propuštění opravdu ani nevzpomene na to, že by nějakou zase oblboval ezoterikou, aby se nechala totálně zmanipulovat a zblble mu dala. Proto prosím vězeňskou službu: Umístěte Járu do ženské věznice, patří mu to! A navíc se tam určitě napraví.