Zdroj: Profimedia.cz

Babiš tvrdí, že řekl jen to, co všichni vědí. Je tedy ministr Němeček psychicky nemocný alkoholik?

Podivuhodná válka mezi ministrem financí Andrejem Babišem (ANO) a ministrem zdravotnictví Svatoplukem Němečkem (ČSSD) je pro vládní koalici hodně trapnou záležitostí. Pokud má ale pravdu vicepremiér Babiš, tak by měl premiér Bohuslav Sobotka ihned konat. Pokud ji nemá, měl by také konat, jen trochu jinak.

Andrej Babiš v pátek večer před schůzkou se Sobotkou k svým slovům o Němečkovi řekl: „Řekl jsem, co všichni vědí. Určitě se omlouvat nebudu.“ A co šéf hnutí ANO řekl? Kromě jiného toto: „Šnajdroid Němeček by měl urychleně nastoupit protialkoholickou a psychiatrickou léčbu.“ Pokud má Babiš pravdu, tak je jeho kolega ve vládě je alkoholik a je také zřejmě psychicky nemocný.

To ještě není ale všechno. Podle Babiše Němeček nakoupil jako bývalý ředitel nemocnice v Ostravě předražené přístroje. A dodal: „Ale rozumím, že stavět dům v Čeladné je drahá záležitost.“ To zavání klientelismem nebo korupcí.

Pokud má Andrej Babiš pravdu, musí Sobotka svého sociálnědemokratického kolegu okamžitě vyhodit. Pokud nemá, měl by premiér vyhodit Babiše.

To druhé by znamenalo konec vládní koalice.

Takže se nakonec nic nestane? To by byla ta nejhorší zpráva pro Česko, protože někdo tady zjevně lže.