Boty

Boty Zdroj: Profimedia

JIŘÍ X. DOLEŽAL: Český rapper potřebuje nový mozek

Kromě (t)rappera Řezníka žádné mladé české rappery neznám. Nepovažoval jsem to nikdy za zásadní mezeru ve vzdělání ani za nějaký nedostatek. Když jsem však uslyšel novou pecku rappera Lea s štěpným názvem B.O.T.Y., začal jsem být na neznalost českého rapu hrdý!!!

Demence může být způsobena špatnou výživou matky v těhotenství, může mít genetický původ, může se vyvinout třeba po zánětu mozkových blan či v případě, že je se dítě rozhodne mít alkoholička a v těhotenství nepřestane chlastat. Přestože jsem vystudoval psychologii, nepodařilo se mi identifikovat z jakých konkrétních důvodů je dementní náš hrdina Leo.

 

S hrdostí však mohu konstatovat, že je dementní na vrcholové, mezinárodní úrovni. Jeho píseň nese název Boty a skutečně: Rapper dokola rapuje „Mám nové boty zkus mi na ně šlápnou! Já mám nové boty koupil jsem si nové boty já mám nové boty ty by sis měl koupit taky.“

 

Demence by od jisté úrovně měla být trestným činem - a (t)rapper  (rozuměj trapný rapper) Leo tuto míru překročil nejméně o metr. Dokonalá stupidita textu je pak dobře dokreslena švejkovským obličejem umělce samotného, který si koleduje o fajfku a čepici dobře známou z Ladových ilustrací.

 

Taneční pohyby, které Leo předvádí ke svému šlágru, jistě dobře vypadají v provedení nějakého osvaleného černocha z ghetta. Pokud je však jako v případě onoho klipu předvádí obtloustlý nešukaný pubescent zelenobílé barvy pleti, je to fakt strašný. Proto je mým horkým favoritem do letošního ročníku soutěže Zlatý David o největší hudební průser roku.