Vladimir  Putin a Miloš Zeman

Vladimir Putin a Miloš Zeman Zdroj: ČTK

Pro koho vlastně Miloš Zeman dělá? Poslechne Putina, který mu zakázal kouřit?

Moudrý gosudar celé Rusi, Vladimir Vladimirovič Putin, projevil nebývalou starost o zdraví svého přítele, našeho prezidenta Miloše Zemana. Doporučil mu přestat kouřit. Nyní se tedy ukáže, zda Zeman Moskvu opravdu poslouchá.


Náš pan prezident svými konzistentně proruskými, prokremelskými postoji vyvolává nesmělou otázku u každého, kdo jeho projevy sleduje. Otázka zní: Je Zeman slavjanofil a panslavista, objímající silně mohutnou ruskou lípě, jen tak? Anebo je za to placen nějakou službou, a své postoje podřizuje zájmům Moskvy za mrzký žold? Nyní se dozvíme pravdu!

Server gazeta.ru totiž zveřejnil pikantní informaci o průběhu jednání Zemana s jeho ruským kolegou. Jádrem komunikace se stala Putinova starost o Zemanovo zdraví (v Česku už na to všichni rezignovali, ale v Moskvě to ještě někoho zajímá). Jednání totiž začalo v kuřáckém salónku, kde byl Zeman s Lavrovem, ruským ministrem zahraničních věcí, který taky kouří. „Oba jsme kuřáci,“ hájil sebe i Lavrova Zeman. „Měli byste se kouření vzdát,“ odpověděl Putin. Celou zprávu najdete, v azbuce, zde

Nyní se tedy ukáže pravda.

Pokud šlo od Putina o opatrné zdravotnické doporučení hlavě středoevropské země, bude si Zeman z toho zákazu dělat to samé, co si z něj dělá, když mu to samé doporučují tuzemští lékaři. To jest - nic. Prostě bude kouřit dál. Pokud je však český prezident skutečně agentem nějaké ruské služby, nešlo z Putinovy strany o nezávazné doporučení, ale o příkaz zpravodajci, kterého řídí.

Takže uvidíme. Pokud Zeman kouřit nepřestane, je náš. Pokud ale na Putinův popud skutečně kouřit přestane, budeme mít důkaz…