Přejezd Vlků přes hranice

Přejezd Vlků přes hranice Zdroj: ČTK

Noční vlci nebyli vpuštěni do Polska. Na hranici jich ale přijelo pouze 11

Členové ruského motorkářského gangu Noční vlci nebyly podle serveru wyborcza.pl vpuštěni dnes odpoledne do Polska. Podle celníků údajně „nesplnili předepsané formality“. Na přechod Brest-Terespol mělo dorazit před polednem pouze 11 motorkářů a z nich byl vpuštěn prý jediný. Na druhé straně hranic ale čekalo na Rusy kolem 30 polských „motorkářských kolegů“.

 

Pokud se o přechod nepokusí jiní Noční vlci na dalších přechodech a pokud ani jinde nebudou vpuštěni do Polska, jejich cesta Evropou, kterou si chtěli uctít památku padlých v rámci oslav 70. výročí konce druhé světové války, skončila dřív, než začala.

Je tedy pravděpodobné, že ruští motorkáři vůbec neprojedou ani Českou republikou. Bublina kolem celé akce tak splaskla.

Ruská média mezitím informovala, že polští celníci se chovali k Rusům „bezprecedentně“, když je podrobili speciální kontrole. Každý ze skupiny motocyklistů ke kontrole jednotlivě a musel se podrobit dlouhému pohovoru.

Polské úřady označily výpravu Nočních vlků Evropou za provokaci. Motorkáři reagovali tvrzením, že jejich cestu polský odpor nezastaví. Ve středoevropských státech EU jsou prý připraveny desítky či stovky jejich kolegů, kteří akci zorganizují za ně.