Michael Schumacher

Michael Schumacher Zdroj: Profimedia.cz

Michael Schumacher byl propuštěn z kliniky v Lausanne

Bývalý pilot formule 1 Michael Schumacher bude pokračovat v rehabilitaci po vážném zranění hlavy v domácích podmínkách. Legendární německý jezdec byl propuštěn z univerzitní kliniky v Lausanne, kde byl od června. Oznámila to jeho manažerka Sabine Kehmová. Skutečný zdravotní stav Schumachera po prosincovém fatálním pádu na lyžích je nadále nejasný.

"Michael Schumacher udělal v posledních týdnech a měsících pokroky odpovídající závažnosti zranění, ale stále je před ním dlouhá a složitá cesta," uvedla v prohlášení Kehmová. Stejně jako vždy při podobné příležitosti požádala média a veřejnost, aby respektovala soukromí Schumacherovy rodiny a nespekulovala o jeho zdravotním stavu, který sama opět nijak blíže neupřesnila.

Sedminásobný mistr světa F1 se vážně zranil 29. prosince 2013 při lyžování v Méribelu. Po nárazu do kamene utrpěl těžký úraz hlavy s poraněním mozku. V nemocnici v Grenoblu podstoupil dvě operace a byl udržován v umělém spánku. Z kómatu jej lékaři probouzeli přes pět měsíců a v polovině června byl převezen z Francie do Švýcarska, kde Schumacher žije.