Opilý politik ANO způsobil smrtelnou havárii

Opilý politik ANO způsobil smrtelnou havárii Zdroj: Policie ČR

Opilý politik ANO způsobil smrtelnou havárii. Z místa nehody utekl

Osmasedmdesátiletá řidička vozu Opel Corsa nepřežila ve čtvrtek v Táboře čelní srážku s autem, které řídil opilý muž. Řidič, jenž narazil do jejího opelu, z místa nehody navíc utekl. Policie ho vypátrala a zjistila, že měl v krvi přes dvě promile alkoholu. Viník střetu skončil v cele, řekl dnes policejní mluvčí Miroslav Doubek. Nehodu zavinil místopředseda jihočeské organizace ANO Aleš Lachout, sdělila předsedkyně tamního ANO Radka Maxová.

Nehoda se stala kolem 22:00 na silnici II/603, která vede do obce Košín. "Muž s vozidlem Škoda Roomster vjel z dosud nezjištěných příčin ke středu vozovky, kde se čelně střetl s protijedoucím autem Opel Corsa," popsal kolizi Doubek. Doplnil, že viník bude pravděpodobně stíhán kvůli usmrcení z nedbalosti a ohrožení pod vlivem návykové látky a neposkytnutí pomoci.

Hnutí ANO se podle Maxové od neomluvitelného chování Lachouta distancuje a z ANO bude vyloučen. "Je to tragická událost, ze které jsme všichni otřeseni. Pokoušíme se spojit s rodinou zemřelé, pozůstalým nabídneme pomoc," doplnila Maxová.