Jaromír Jágr

Jaromír Jágr Zdroj: Profimedia.cz

Nezblázněte se z Facebooku. Jágrovi a mnoha dalším se to už stalo

Na Facebooku často ublinkávají svá moudra a nadávky nuly z nevirtuálního života. Co se stane, když je někdo začne brát jen trochu vážně, ukázal ke konci hokejového mistrovství světa naštvaný Jaromír Jágr.

Na Jágrovu facebookovskou zeď totiž sice převážně pějí jeho fanoušci chválu, ale občas si tam kdekdo přihřeje svůj mindrák. Třeba profesionální provokatér „Austin Zloun“ na Jágrovu zeď s klidem píše několikrát denně: „Ufňukaný idiot jágr — táhni a bez keců; jágr už dej našemu hokeji pokoj jenom to sereš ty blbečku; ten co to posral – jágr; Jardo posrali jste to; Jardo, jsi ubožák; ať jde do prdele jágr, posral co mohl, tajk o co se jej prosíte?!?!“

Americký Forbes před časem sepsal několik poznatků, které vyplynuly z různých vědeckých studií o Facebooku. Tady je výběr z nich:

1. Nastavení soukromí na Facebooku je matoucí.

2. S jakýmkoliv uživatelem Facebooku jsme propojení v průměru přes 4,74 člověka (v roce 2011).

3. Seznam přátel na Facebooku prozradí, zda jste gay.

4. Jsme to, co „lajkujeme“.

5. Stránky, jež se zaměřují na to, aby vás přiměly sdílet věci, které chtějí, abyste sdíleli, vás přimějí je sdílet.

6. Lidé, kteří na Facebooku ventilují všechny své emoce, jsou pravděpodobně skutečně tak nestálí, jak se zdá. Ale pomáhá jim to.

7. Jestliže vám Národní bezpečnostní agentura (americký úřad proslavený v posledních letech odposlechy a shromažďováním údajů o lidech) pošle žádost o přátelství, není dobrý nápad ji akceptovat.

Sledujte Miroslava Cvrčka na Twitteru

obálka 23obálka 23|ReflexNeberte lidi na Facebooku vždycky vážně. Více se dočtete v novém vydání Reflexu, jež vychází ve čtvrtek 5. června.