Flirt

Flirt Zdroj: Profimedia.cz

Flirtují v zaměstnání více ženy, nebo muži?

Je flirtování v práci opravdu dobrý nápad? Každý třetí manželský pár se sice seznámí právě v zaměstnání, přesto jsou zde některá pravidla, která by se měla dodržovat. Lidé ale většinou dělají rádi právě to, co je zapovězeno, napsal francouzský server Gentside.

"Touhu flirtovat s kolegou nebo kolegyní mělo 72,6 procenta mužů a 61 procent žen," tvrdí průzkum mezi 1790 uživateli internetu.

Muži o tom mluví, ženy přistupují k činu... Flirtovat v práci jsou připraveni tři muži ze čtyř a dvě ženy ze tří. Mezi úmyslem a činem je ale často velká propast. Většími koketami jsou ženy.

Jestliže 38,9 procenta mužů přistoupilo od slov k flirtu, pak u žen je tento podíl 41,8 procenta, ukazuje průzkum. Z dalších dat vyplývá, že muži na flirt více myslí, zatímco ženy rovnou jednají. Téměř 70 procent mužů již snilo o některé své kolegyni, u žen to je pouze 55 procent. Naopak v okamžiku, kdy se má přikročit k činu, je tendence opačná: flirtuje 34,7 procenta žen, ale jen 31,8 procenta mužů.

Práce vzrušuje

Tato čísla nás ovšem nemohou překvapit. Například třetina Francouzů a Francouzek uvedla, že měli v práci milostný vztah, uvádí se v průzkumu institutu OpinionWay z roku 2011. Deník Le Monde zase v roce 2012 napsal, že 30 procent manželských párů v Evropské unii vzniká v zaměstnání. "Pracovní prostředí zkrátka působí jako afrodiziakum," soudí Alain Samson, autor publikace Sex a flirt v kanceláři.
S kolegy sdílíte stejná témata, někdy máte stejné vzdělání a obor a především spolu trávíte spoustu času. Taková fyzická a psychická blízkost zvyšuje touhu. Pak jsou tu společné semináře, služební cesty a obědy, všechny ingredience smyslného dobrodružství.

"Většinu času trávíme na pracovišti, kde se také blízce setkáváme s nejvíce lidmi. Je tedy přirozené, že tyto intimní situace se mohou přeměnit ve vztahy vybočující z profesionálního rámce," říká psycholožka Sabrina Philippová.

Lze i říci, že flirtování v práci umožňuje zvyšovat pracovní produktivitu. Usuzuje tak 16,7 procenta žen a 15,4 procenta mužů. Psycholog Loick Roche, autor publikace Erós v práci, připomíná, že potenciál svůdnosti roste, jestliže jste manažer, ředitel, konzultant a tak podobně. Jsem úspěšný, tedy svádím, doplňuje deník Le Monde.