Darwinovy ceny

Darwinovy ceny Zdroj: Reflex.cz

Příčina smrti: vlastní hloupost. Aneb Darwinovy ceny i letos s českou účastí

Darwinovy ceny se od roku 1994 staly velmi populární. Nominovaný musí přispět světu tím, že z něj sám sebe sprovodí a to pokud možno co nejbizarnějším způsobem.

 

V roce 2009 vyhrála cenu dvojice belgických lupičů, kteří při krádeži bankomatu podcenili sílu dynamitu a spolu s bankomatem vyhodili do vzduchu celou banku. I tentokrát byli vítězové oceněni in memoriam. Charles Darwin opět zvolal „Díky Bohu... Tedy díky mě!“
Na webu DarwinAwards.com se každoročně udílí cena pro nejhodnotnější příspěvek lidské evoluci. Tuto cenu by si však nikdo z nás na krbové římse nevystavoval. Kandidát musí splňovat alespoň základní kritérium. To vyžaduje, aby se nominovaný sám odstranil z lidského genofondu, tedy zemřel, nebo se sterilizoval a to díky naprostému selhání soudnosti. V neposlední řadě je potřeba, aby ohlášený příspěvek byl pravdivý a ověřený. Letos má Česká republika opět svého kandidáta a i tentokrát se může jednat o finálové umístění. Náš zloděj brusinek si dal tolik práce s útěkem z cizí zahrádky, že si nevšiml, že vbíhá do vojenského pásma, kde zrovna probíhají testy dělostřelectva. Budiž mu země lehká.
Mezi české adepty na získání ceny patřil v minulosti například zloděj, jež za vidinou zisku kradl měděná lana. Jeho poslední lano, které v životě přestřihnul, bylo to kotevní u výtahu panelákového domu. Podobně bizarním způsobem se sprovodila ze světa i partička zlodějů, jež v bývalém areálu Poldi Kladno kradla ocelové střešní nosníky. Močení na trakční kolejnici metra, mlácení kladivem do pancéřové pěsti, krádeže drátů velmi vysokého napětí, ruská ruleta s poloautomatickou pistolí. Každoročně se setkáváme s čím dál tím neuvěřitelnějším způsobem, jakým se dá dobrovolně zemřít. V roce 2007 byl hlavním kandidátem na získání ceny jistý Michael, který si liboval v klystýru. Zároveň byl alkoholikem. Na první pohled dvě neslučitelné záliby Michael sloučil. Klystýrem si do rekta vpravil 3 litry cherry. Ještě při pitvě měl v krvi 0,47% alkoholu.
Většina nominovaných pochází z USA a to i díky možnosti nosit legálně zbraň. To je i případ Američana Kena Charlese, kterému o půlnoci zazvonil telefon. Rozespalý však sáhl vedle a místo sluchátka si k hlavě přiložil revolver, co měl na nočním stolku. “Přijal hovor”.
Vedle Darwinovy ceny se na internetu uděluje i cena o největšího blbce roku. V této soutěži se již dotyčný nemusí zabít. Pouze stačí, když světu dokáže svou vlastní hloupost.

V roce 2009 vyhrála cenu dvojice belgických lupičů, kteří při krádeži bankomatu podcenili sílu dynamitu a spolu s bankomatem vyhodili do vzduchu celou banku.

 

I tentokrát byli vítězové oceněni in memoriam. Charles Darwin opět zvolal „Díky Bohu... Tedy díky mě!“

 

Tuto cenu by si však nikdo z nás na krbové římse nevystavoval. Kandidát musí splňovat alespoň základní kritérium. To vyžaduje, aby se nominovaný sám odstranil z lidského genofondu, tedy zemřel, nebo se sterilizoval a to díky naprostému selhání soudnosti. V neposlední řadě je potřeba, aby ohlášený příspěvek byl pravdivý a ověřený.

 

Letos má Česká republika opět svého kandidáta a i tentokrát se může jednat o finálové umístění. Náš zloděj brusinek si dal tolik práce s útěkem z cizí zahrádky, že si nevšiml, že vbíhá do vojenského pásma, kde zrovna probíhají testy dělostřelectva. Budiž mu země lehká.

 

Mezi české adepty na získání ceny patřil v minulosti například zloděj, jež za vidinou zisku kradl měděná lana. Jeho poslední lano, které v životě přestřihnul, bylo to kotevní u výtahu panelákového domu.

 

Podobně bizarním způsobem se sprovodila ze světa i partička zlodějů, jež v bývalém areálu Poldi Kladno kradla ocelové střešní nosníky.

 

Močení na trakční kolejnici metra, mlácení kladivem do pancéřové pěsti, krádeže drátů velmi vysokého napětí, ruská ruleta s poloautomatickou pistolí. Každoročně se setkáváme s čím dál tím neuvěřitelnějším způsobem, jakým se dá dobrovolně zemřít.

 

V roce 2007 byl hlavním kandidátem na získání ceny jistý Michael, který si liboval v klystýru. Zároveň byl alkoholikem. Na první pohled dvě neslučitelné záliby Michael sloučil. Klystýrem si do rekta vpravil 3 litry cherry. Ještě při pitvě měl v krvi 0,47% alkoholu.

 

Většina nominovaných pochází z USA, a to i díky možnosti nosit legálně zbraň. To je i případ Američana Kena Charlese, kterému o půlnoci zazvonil telefon. Rozespalý však sáhl vedle a místo sluchátka si k hlavě přiložil revolver, co měl na nočním stolku. “Přijal hovor”.

 

Vedle Darwinovy ceny se na internetu uděluje i cena o největšího blbce roku. V této soutěži se již dotyčný nemusí zabít. Pouze stačí, když světu dokáže svou vlastní hloupost.