Washington

Washington Zdroj: humbertomoreno (Flickr)

Deset nejvíc nenáviděných oborů v Americe. Vede politika. Naopak milovány jsou počítačové firmy

Ropné společnosti, farmaceutické koncerny, anebo reklamní agentury? Případně právníci? Ve všech těchto případech jde o instituce či obory, které lidé nemají rádi. Nejvíc však nemají rádi politiky.

 

Aspoň v Americe. Podle průzkumu Gallupova ústavu, zveřejněného v pondělí (http://www.gallup.com/poll/149216/Americans-Rate-Computer-Industry-Best-Federal-Gov-Worst.aspx), mají Američané nejvíc negativní vztah k federálním úřadům a vládě. Následují ropné a plynárenské firmy, obchod s nemovitostmi, zdravotnictví a bankovnictví.
Průzkum byl proveden 11. až 14. srpna, a to telefonicky mezi zhruba tisícovkou dospělých Američanů.

Aspoň v Americe. Podle průzkumu Gallupova ústavu, zveřejněného minulý týden, mají Američané nejvíc negativní vztah k federálním úřadům a vládě. Následují ropné a plynárenské firmy, obchod s nemovitostmi, zdravotnictví a bankovnictví. Průzkum byl proveden 11. až 14. srpna, a to telefonicky mezi zhruba tisícovkou dospělých Američanů.

 

Zde je zveřejněný žebříček (v třetím sloupci je "koeficient nenávisti", neboli rozdíl mezi procentuálním počtem těch, kteří na daný obor pohlížejí negativně, a těch, kteří naopak pozitivně):

 

1

Federální vláda

-46

2Ropný a plynárenský průmysl-44
3Nemovitosti-29
4Zdravotnictví-28
5Bankovnictví-17
6Právo-16
7Vzdělávání-12
8Letecké společnosti-10
9Farmaceutický průmysl-7
10Reklama a PR-5
23Internetový byznys40
24Restaurace49
25Počítačový průmysl62

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Více v tiskové zprávě Gallupova ústavu.

 

Zajímavý je ovšem i pohled na konec žebříčku. Jak se ukazuje, z 25 vybraných oborů jsou nejpozitivněji přijímány ty, které mají něco společného s novými technologiemi, počítači a Internetem.