Planking

Planking Zdroj: facebook.com

Udělal ze sebe prkno a zabil se. Ne každý internetový hit je super nápad

Na sociální síti Facebook se poslední dobou rozmáhá opravdu zvláštní fenomén. Reflex.cz vás již informoval o takzvaném plankingu, kdy se aktéři nechají vyfotografovat na pokud možno co nejbizarnějším místě, jak ze sebe dělají „plank“ – prkno.

 

Dvacetiletému mladíkovi se tento trend opravdu nevyplatil. Aby překonal „planky“ svých kamarádů, kteří jen trapně leželi na málo nebezpečných místech, rozhodl se položit se na zábradlí hotelového balkónu v sedmém patře. Kamarád, jenž ho při této dementní zábavě fotografoval, už nestihl pádu zabránit.

 

Mladík byl na místě mrtev. Policie již v minulosti varovala, že planking je sice zábava, ale často hraničí s porušováním zákonů (lehání si do křižovatky, na policejní auta, komíny apod.) což prý nebude tolerováno.

 

 

Na Facebooku se k dnešnímu dni hlásí něco přes 90 000 lidí a jejich počet stále narůstá. Tato opravdu bizarní zábava u mě vyvolává obavy, že lidé, kteří planking praktikují, nemají všech pět pohromadě. Proč si proboha lehat jako prkno někam … kamkoli? Kdyby mě aspoň mělo něco přeskočit, ale takhle?