nahoru
Premium Život a styl

Není pepř jako pepř: Kampotský pepř, který používají ti nej šéfkuchaři, se vyplatí

Darina Křivánková 5. července 2021 • 06:15
Dobrý pepř dodá správnou chuť grilovaným žebrům i melounu
Dobrý pepř dodá správnou chuť grilovaným žebrům i melounu
• foto: 
f.o.o.d.

Už víme, že existuje rozdíl mezi „kávou a kávou“ nebo „jogurtem a jogurtem“. Ale výrazné rozdíly jsou i mezi „pepřem a pepřem“. Zkrátka u všech komodit existuje poměrně pestrá kvalitativní škála.

Když dochucuji pokrm pepřem, vždycky používám ten čerstvě namletý přímo z mlýnku. Dělám to tak, co pamatuju, bylo to jedno z prvních pravidel, jež jsem se ohledně vaření naučila. Pepř, který se prodává už jemně na­mletý, mezi mazáky důvěrně přezdívaný „prach z mrtvol“, si do kuchyně nepouštím. Důvod je jednoduchý, bývá vyčpělý, nevýrazný, uniformní chuti. Kdežto čerstvě a hruběji namletý pepř dodá pokrmu ten správný říz a podtrhne chuť suroviny, ať jde o steak, nebo jahody.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.



Prezidentské volby 2023

Začátkem roku 2023 se budou konat prezidentské volby, kde se rozhodne o nástupci Miloše Zemana. Přinášíme vám přehled užitečných informací, volební zpravodajství i zajímavosti týkající se prezidentského úřadu.

Kandidáti Termín voleb

Voličský průkaz Volební systém Pravidla kampaně Výsledek voleb Druhé kolo


Diskuse ke článku
Diskuze se zobrazují pouze uživatelům, kteří jsou přihlášeni na Facebooku a odsouhlasili cookies. Pokud pod články nevidíte diskuze, zkontrolujte prosím toto nastavení.