Čeští bobisté před odletem na ZOH
Všichni členové posádky se nechali tradičně společně tetovat v pražském salonu Lucky Hazzard
Fotografie ze závodů, při kterých už byl na bobech částečný design pro olympiádu
Fotografie ze závodů, při kterých už byl na bobech částečný design pro olympiádu
Fotografie ze závodů, při kterých už byl na bobech částečný design pro olympiádu
9
Fotogalerie

Olympiáda ještě nezačala a bobisté už vyletěli z dráhy. Podívejte se, jak se (ne)dařilo českým borcům

Čeští bobisté si zvykají na poněkud těsných pokojících v olympijské vesnici v Jen-čchingu, chystají si odznáčky na výměnu s lyžařskými hvězdami a dny před oficiálním otevření dráhy s podobou horského hada se cvičí aspoň na simulátoru. „Jako první jsem dokázal vylítnout z dráhy,“ smál se český pilot Dominik Dvořák pro Czech Team TV.

„Olympijská dráha je vlastně úplně stejná, jako když jsme tady byla v říjnu,“ líčil Dvořák po první prohlídce trati. „Možná na některých místech je led malinko narostlý, ale není to nic hrozného. Uvidíme, jak se to bude chovat v tréninku. Jediná změna je startovní trámek, který je asi o dva centimetry vyšší, ale to bude na brzdařích, jak se s tím poperou, myslím, že to nebude problém.“

Zatímco Dvořák už je na své třetí olympiádě, Záleský je nováčkem. Atletický národní rekordman a mistr republiky v běhu na 100 metrů si boby sice vyzkoušel už před pěti lety, teprve v této sezoně se jim ale věnoval naplno. V bobu má přitom důležitou funkci brzdaře. Na startu pomůže roztlačit bob, naskočí do něj a dole má klíčový úkol – zabrzdit. Podívejte se, jak se českým borcům dařilo v simulátoru z devadesátých let.

Více o olympiádě se dočtete zde >>>