Zdroj: Profimedia.cz

4
Fotogalerie

Český výrobce matrací: Lidé nakupují očima, kritéria pro správný výběr jsou však jiná

Matrací je dnes na trhu opravdu velký výběr, proto se český výrobce POSTELIA snaží přes deset let odlišit a nabídnout vysokou kvalitu použitých materiálů v kombinaci s výhodnou cenou pro zákazníka.

V nabídce naleznete materiál studená pěna, z které jsou vyráběny profilované a zónované matrace, nebo je tato pěna použita v kombinaci matrace s paměťovou „línou“ pěnou. Druhá jmenovaná kombinace dnes tvoří většinu prodaných matrací a nabízí velmi vysoký komfort spánku, dokonalou tvárnost, přizpůsobení se tělu v jakékoliv spánkové poloze, vynikající prodyšnost a dlouhou životnost. Délka životnosti u použitých pěn je hlavní výhodou matrací u POSTELIA. Je tomu dosaženo použitím vysoko-objemových pěn od kvalitních německých výrobců EuroFoam a Carpenter. Objemová hmotnost (kg/m3) pěn ovlivňuje nejen kvalitu tvarování pěny, ale hlavně délku její životnosti. Pěna je díky silnějším stěnám pórů více odolná. Použité pěny mají všechny důležité certifikace, především o zdravotní nezávadnosti a jsou vyráběny přímo pro použití do matrací.

A proč nevyrábíme z Českých pěn?

Odpověď je jednoduchá, protože v České republice se vyrábějí pouze PUR pěny (molitan), nebo pěny s nízkou objemovou hmotností. Chcete-li koupit kvalitní matraci, z kvalitních materiálů, musíte počítat s tím, že bude pěna pocházet z jiného konce světa, v lepším případě z EU a v nejlepším případě právě z Německa, Itálie, nebo Španělska. Právě původ pěny dává garanci kvality, stálosti pěn a jejich životnosti.

Pokud chcete jít přírodnější cestou, jistě Vás nadchne Latex, který je vyráběn ze 100% přírodního latexu získávaného z kaučukovníku, nebo v kombinaci přírodního se syntetickým kaučukem. Obě varianty nabízí dlouhou životnost díky vysokým objemům použitých pěn.

Postelia, s.r.o.

Krásné matrace patří do akčních letáků, funkční matrace do postele

Většina zákazníků nakupuje matraci očima, podle nich musí být z několika vrstev různě barevných pěn, aby co nejlépe vypadala a působila. Aby měla hodně funkcí, dlouhou záruku a samozřejmě rozhoduje i její výška... to je ale velký omyl.

Jistě souhlasíte, že jsou důležité jiné kritéria pro výběr. Jaká by tedy matrace měla být? 

1. Komfortní. To je zaručeno tvárností, kvalitou a typem použitých materiálů.

2. Funkční. Zdravotní matrace musí obtvarovat tvar páteře, proto musí být z dostatečně tvárné konstrukce, bez použití vrstev, které by naopak tvárnost snižovaly.

3. Prodyšná. Ta je ovlivněna nejvíce použitím prodyšných materiálů, nebo zvýšení proudění vzduchu děrováním méně prodyšných vrstev.

4. Bez použití lepidel, které zacpávají póry a snižují prodyšnost. Jednotlivé nesourodé materiály je nutné lepit, díky pohybu na matraci hrozí selhání matrace, která se může rozpadnout. Lepená matrace je navíc nepříjemně cítit.

5. S dlouhou životností, tu ovlivní kvalita použitých pěn, přesně jejich objemová hmotnost v Kg/m3.

6. Ve snímatelném potahu, který lze rozepnout a vyprat na 60°C.

7.Optimálně vysoká. U matrace totiž neplatí pravidlo „čím vyšší, tím lepší“, naopak příliš vysoká matrace doslouží dříve, protože na ní bude více patrná únava materiálu.

8. Důležitější je životnost, než samotnázáruka. Zákonná záruka se většinou nevztahuje na proležení, které je bráno jako opotřebení, nikoliv vada.

Tyto funkce nelze určovat podle toho, jak matrace vypadá na obrázku, ale měla by nám ve výběru pomoci právě tabulka technických parametrů použitých materiálů. Kvalita materiálů je důležitá a stejně tak, jako při výběru elektroniky, či automobilu víte, čím si daný výrobek porovnat, tak i u matrace existují parametry, kterými spolehlivě odhalíte, zda se jedná o kvalitní výrobek. Těmi nejdůležitějšími parametry je druh pěny (PUR, RE, HR, HD, Visco) a její kvalita značená v Kg/m3.

Pokud tedy budete porovnávat tím správným, tak zjistíte, že matrace od POSTELIA jsou tím správným parametrem mezi kvalitou a cenovou dostupností.

A že jste tyto parametry u konkurenčních matrací nenašli, tak přemýšlejte proč? Pokud používají kvalitní pěny, proč by se těmito parametry nepochlubili? Nebo ani nechtějí, aby měl zákazník čím porovnávat, spoléhají tak na neodbornost zákazníků. V takovém případě kupujete „zajíce v pytli“ o kterém nevíte, jaké vlastnosti a životnost lze očekávat.

Pokud Vás tento článek přesvědčil, porovnejte si jednotlivé matrace s těmi, které naleznete na našem internetovém obchodě www.spime.cz

Postelia, s.r.o.

Postelia, s.r.o.