Bubba Watson

Bubba Watson Zdroj: ČTK

Nejslavnější golfový turnaj sezony, americké Masters, vyhrál Bubba Watson

Je sice pouze polovina dubna, ale mnozí golfisté si myslí, že nejprestižnější golfový turnaj sezony už máme za sebou. Je to americké Masters, které se hrálo od čtvrtka do neděle (českého času až do pondělí 00.50) na „svatém grálu“ tohoto sportu, na privátním hřišti Augusta v Georgii. Vyhrál Američan Bubba Watson, který tím zopakoval vítězství z roku 2012.

Watson po dohrání zcela nechlapsky brečel a vůbec neskrýval obrovské dojetí. Za vítězství si kromě výhry v podobě 1,7 milionu dolarů odnesl i zelené sako, které dostává každý zdejší vítěz. „Chlapík z malého města, kterému říkají Bubba, už má dvě saka. To je šílené!“ komentoval tuto situaci pětatřicetiletý americký golfista. Narážel tím na to, že se narodil v Bagdadu, což ale není v Iráku, ale je to obec na Floridě, která má pouhých 1500 obyvatel.

Za Watsonem skončili se stejným výsledkem dva nováčkové na Masters – Američan Jordan Spieth a Švéd Jonas Blixt. Spieth dokonce chvíli ve finálovém kole vedl a pokud by se mu podařilo zvítězit, byl by vůbec nejmladším vítězem v historii slavného turnaje. Je mu pouhých dvacet let.

Tím by překonal jeden z rekordu fenomenálního Tigera Woodse, který se tentokrát nezúčastnil, protože se léčí po operaci zad.