Miss 2014

Miss 2014 Zdroj: bLESK - Pavel Machan, Ladislav Křivan

Českou Miss 2014 se stala sympatická "holka od vedle" Gabriela Franková

Českou Miss 2014 se dnes stala Gabriela Franková z Brna. O vítězce rozhodli prostřednictvím sms zpráv a online hlasování diváci.

Korunku jí v Hudebním divadle v Karlíně předala předsedkyně poroty, italská herečka Sophia Lorenová.

Dvacetiletá dlouhovlasá blondýnka, která ve finále desátého ročníku soutěže uspěla v konkurenci dalších devíti dívek, bude Česko reprezentovat v mezinárodní soutěži Miss Universe. Vedle hlavního ocenění Franková dnes získala i titul Česká Miss posluchačů Frekvence 1.

Českou Miss World 2014 je po dnešku třiadvacetiletá Tereza Skoumalová z Ostravy. Titulem Česká Miss Earth 2014 se pyšní jednadvacetiletá Nikola Buranská z Přerova, pro kterou hlasovali čtenáři deníku Blesk. Naproti tomu první vicemiss vybrala porota, v níž vedle Lorenové zasedla například ředitelka soutěže Michaela Maláčová, biatlonista Ondřej Moravec nebo muzikant Václav Noid Bárta.

Finalistky v karlínském divadle absolvovaly už tradiční promenádu v plavkách, po ní se představily v medailoncích natočených při lednovém soustředění na Mauriciu. Vyzkoušely si tam práci ve sklárně či na čajové plantáži, výrobu třtinového rumu, prodej ovoce, také ale pomáhaly nevěstě na indické svatbě nebo chytaly ryby.

Poté následoval rozhovor dívek s moderátorem soutěže Liborem Boučkem a taneční vystoupení. Disciplíny ukončila promenáda v luxusních večerních róbách.

Během večera se představily i vítězky předchozích devíti ročníků soutěže o královnu krásy. Čtenáři serveru Prima Style mezi nimi vybírali Miss sympatie, kterou se nakonec stala loňská Česká Miss Gabriela Kratochvílová.

Slavnostní program z karlínského divadla vysílala televize Prima. O hudební část soutěže se postarali Karel Gott, Lucie Bílá, Celeste Buckinghamová, Václav Noid Bárta a skupina Chinaski.