Zdroj: Depositphotos.com

FORTUNA:LIGA završí základní část. V posledním kole jde o body i o výhodu domácího prostředí

Fotbalová FORTUNA:LIGA se blíží do svého finále. V neděli skončí základní část, po níž se týmy rozdělí do tří skupin. Největší souboj se svede o nejlepší šestku a umístění v ní. Ve hře jsou totiž vstupenky do pohárové Evropy, o které se stále uchází celý zástup klubů. Klíčové také mohou být zápasy týmů na konci tabulky, kterým půjde nejen o důležité body v boji o záchranu ale také o výhodu domácího prostředí v nadstavbě proti nejbližším soupeřům v tabulce. O body však půjde i na čele tabulky. Na 30. kolo a účastníky jednotlivých skupin si můžete vsadit u Fortuny.

Na čele tabulky je pro základní část před posledním kolem jasno a ani poslední runda zápasů s tím nic neudělá. Sparta má na prvním místě čtyřbodový náskok před Slavií, s ještě větším odstupem je pak na třetí příčce Plzeň. Neznamená to však, že by se 30. kolo v jejich případě jen dohrávalo, body z něj totiž mohou být v souboji pražských „S“ v konečném součtu klíčové. Sparta v neděli pojede do Olomouce, která před pár dny obrala Slavii. Sešívané zase čeká jejich v poslední době neoblíbený Hradec Králové.

Patrně nejzajímavější zápasy FORTUNA:LIGY  s ohledem na závěr první části soutěže lze čekat v souboji o účast ve skupině o titul a o jednotlivé pozice v ní. Aktuálně čtvrtý Baník už má sice účast mezi nejlepšími jistou, na pátou Mladou Boleslav má však náskok pouhého bodu. Čtvrté místo přitom může hrát na konci důležitou roli. Jeho držiteli totiž zajistí postup do Evropské konferenční ligy. Baník v posledním kole doma přivítá Liberec, Středočeši naopak pojedou do Jablonce. Volné je zatím také šesté místo, které jako poslední zajišťuje účast ve skupině o titul. Nejblíž k němu má před 30. kolem Slovácko, které v neděli zavítá do Českých Budějovic. Na sedmý Liberec má však tým končícího trenéra Martina Svědík náskok jediného bodu. Teoretickou šanci na šestku mají ještě Olomouc a Hradec, kteří ztrácejí tři body. O víkendu by však oba týmy musely porazit pražská „S“ a navíc spoléhat na ztrátu soupeřů. 

Jasno je naopak o všech účastnících skupiny o udržení. I v ní ale o víkendu půjde vedle bodů také o umístění, a to kvůli výhodě domácího prostředí proti hlavním  soupeřům v tabulce. To se týká zejména posledních tří celků, tedy Zlína, Českých Budějovic a zatím poslední Karviné. Tým, který skončí na chvostu, bude se svými nejbližšími soupeři hrát venku. Hodně pozornosti tak bude přitahovat hlavně střet Zlína s Karvinou. Úplně v klidu ovšem kvůli hrozbě baráže nemůžou být ani v Jablonci a v Pardubicích.

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Účast osob mladších 18 let na hazardní hře je přísně zakázána.