Nové pracoviště magnetické rezonance

Nové pracoviště magnetické rezonance Zdroj: Zlínský kraj

Slavnostní otevření magnetické rezonance ve Vsetínské nemocnici
Nové pracoviště magnetické rezonance
Slavnostní otevření magnetické rezonance ve Vsetínské nemocnici
4
Fotogalerie

Vsetínská nemocnice vlastněná krajem otevřela pracoviště magnetické rezonance

Pacienti ze Vsetína a okolí už nemusejí za vyšetřením magnetickou rezonancí dojíždět do vzdálenějších center. Vsetínská nemocnice začátkem října otevřela nové pracoviště této zobrazovací metody. Pro magnetickou rezonanci byla vybudována přístavba k hlavnímu pavilonu chirurgických oborů. Propojením obou objektů vznikl moderní prostor centrální čekárny.

Investorem stavebních prací za více než 56 milionů korun byl Zlínský kraj, technologie za dalších bezmála 45 milionů pořídila nemocnice díky evropským dotacím z programu REACT-EU.

„Předchozí vedení kraje nám pro investice ve Vsetínské nemocnici nechalo na dalších pět let pouhých 27 milionů korun. S tím jsme zásadně nesouhlasili a rozhodli se výrazně do této námi vlastněné nemocnice investovat. Letos v létě jsme ve Vsetíně otevřeli nové hemodialyzační středisko za více než 120 milionů korun, nyní zprovozňujeme magnetickou rezonanci a zároveň se naplno pouštíme do projektové přípravy nových pavilonů. Vsetínská nemocnice zkrátka v poslední době nabírá dech a já moc děkuji všem, kdo se na tom podílejí,“ řekl hejtman Radim Holiš.

Slavnostní otevření magnetické rezonance ve Vsetínské nemocniciSlavnostní otevření magnetické rezonance ve Vsetínské nemocnici | Zlínský kraj

„Vsetínská nemocnice byla poslední z nemocnic ve Zlínském kraji, kde vyšetření magnetickou rezonancí nebylo možné. To jsme se rozhodli s novým vedením nemocnice a kraje okamžitě změnit. Mám velkou radost, že zhruba po dvou letech intenzivní práce se náš společný cíl podařilo splnit. Dnes tak můžeme otevřít novou kapitolu Vsetínské nemocnice, která nyní může pacientům vsetínského regionu nabídnout tuto nejmodernější zobrazovací metodu a zkvalitnit tak diagnostiku a následnou léčbu,“ uvedla náměstkyně hejtmana Olga Sehnalová, zodpovědná za zdravotnictví.

Nové pracoviště magnetické rezonanceNové pracoviště magnetické rezonance | Zlínský kraj

Nová magnetická rezonance završila modernizaci radiodiagnostického oddělení, kde bylo v posledních letech obměněno téměř celé přístrojové vybavení za více než 90 milionů korun. Přístroj využívá umělou inteligenci, která umožňuje vyšetření urychlit bez ztráty kvality. „Zprovoznění magnetické rezonance je důležité pro hospitalizované pacienty, které už nebudeme muset za vyšetřením převážet do jiných nemocnic. Stejně tak za ním už nebudou muset cestovat ani ambulantní pacienti. Zároveň by se měla významně zkrátit i čekací doba,“ doplnil ředitel Vsetínské nemocnice Martin Pavlica.