Zdroj: dotFOX s.r.o.

Jak na podnikatelský úvěr a jak je to se zástavou?

Peníze potřebuje v dnešní době nejenom běžný občan, ale také živnostník. Investice do podnikání je mnohdy jednou z nejdůležitějších pro následný rozvoj. A právě k tomuto účelu slouží podnikatelské půjčky.

Jakékoliv podnikání vyžaduje patřičný kapitál, aby byl podpořen jeho rozvoj, zvýšily se obraty a firma rostla. Ne každý však na počátku disponuje dostatkem peněz, popřípadě chce čas od času zainvestovat do něčeho výhodného. Ideálním řešením jsou speciální půjčky určené právě pro firmy nebo osoby samostatně výdělečně činné.

Podoba podnikatelského úvěru

Jak už prozrazuje název úvěrového produktu, primárním žadatelem jsou komerční subjekty, potažmo živnostníci. Lidé vykonávající podnikatelskou činnost. Poskytovatelem těchto půjček jsou nejenom banky, ale také nebankovní společnosti. Mnohé podnikatelské půjčky mají obvykle podobné parametry.

  • Úvěr v řádu milionů korun
  • Splatnost až na 20 let
  • Široké možnosti využití peněz

Taková podnikatelská půjčka může být spojena s bezplatným vedením úvěrového účtu, ale také s mimořádnými splátkami a předčasným splacením peněz zdarma. Výjimkou není ani pojištění schopnosti splácet. Dalo by se říci, že podnikatelské půjčky jsou vlastně hodně podobné těm klasickým, jen operují s jinými částkami, slouží k rozdílným účelům a mají trochu odlišné parametry.

Využijte peníze na rozvoj podnikání

Když se rozhodnete pomoci si podnikatelskou půjčkou, nabízí se spousta možností, kam peníze investovat. Nutno podotknout, že někteří poskytovatelé dokonce nevyžadují prokazování účelu profinancování. Rozvoj podnikání s pomocí podnikatelského úvěru nabývá mnoha podob.

  • Provozní financování
  • Investice do hmotného a nehmotného majetku
  • Cokoli dalšího souvisejícího s businessem

Podnikatelská půjčka může v mnoha případech sloužit jako prostředek pro konsolidaci či refinancování jiných úvěrů tohoto typu. Jednoduše nahradíte nevýhodné závazky těmi výhodnými.

Splnění podmínek a ručení

Důležitá informace musí padnout také o tom, co udělat pro získání podnikatelské půjčky. Firemní úvěry jsou pochopitelně schvalovány podobně jako ty běžné. To znamená, že musíte předložit osobní doklady, potažmo firemní a doložit patřičnou úvěruschopnost.

  • Určeno pro živnostníky a firmy
  • Předložení účetních výkazů za dvě daňová období

Většina poskytovatelů si vyhrazuje právo zamítnout žádost podnikateli v insolvenci nebo firmě v likvidaci. U podnikatelských úvěrů vyšší hodnoty je samozřejmě vyžadováno ručení. To je realizováno prostřednictvím nemovitosti v odpovídající hodnotě. Obvykle můžete ručit nemovitostí rezidenční i nerezidenční. Výjimkou nejsou ani pozemky. Jednou z podmínek je ovšem to, aby se takové nemovitosti nacházely na území České republiky.

Podnikatelský úvěr online

Pokud se rozhodnete získat podnikatelskou půjčku, můžete využít tu nejjednodušší cestu na trhu. A tou je online žádost na internetu. V dnešní době lze ostatně všechny nezbytnosti vyřešit na dálku elektronickou cestou. Tím ve výsledku ušetříte svůj drahocenný čas a peníze.

Někdy je třeba také sjednat podnikatelský účet, kam vám budou peníze převedeny. Nejčastěji to bývá u stejné banky, kde žádáte o peníze, výjimkou není ani možnost mít účet jinde. I v tomto případě nejde o nic složitého, protože podnikatelský účet založíte přes internet pohodlně ze své kanceláře.

Nepropásněte jedinečnou příležitost rozvíjet své podnikání tím správným směrem. Získejte potřebné finance na jednotlivé úkony a vyberte si tu nejvýhodnější podnikatelskou půjčku na trhu. K ní se dopracujete prostřednictvím srovnávačů, s nimiž máte možnost porovnat hned několik úvěrů na jednom místě naráz.