Zdroj: eMarkest, s.r.o.

150 milionů mužů má problémy s erekcí. Jak se dají řešit?

 Problematika erektilní dysfunkce je mezi muži poměrně značné tabu. Přitom se nejedná o věc, kterou byste měli brát na lehkou váhu. Dopady totiž má nejen na muže, ale také na ženy. Jak prolomit mužské ego a toto dogma změnit?

Proč muži tak neradi přiznávají problémy s erekcí?

Asi žádný chlap není dvakrát nadšený, pokud musí přiznat problémy s erekcí. Bývá za tím stud, strach, obavy z výsměchu, ego, ješitnost, mýty, falešné představy… Přitom se není čeho bát.

Potíže s erekcí otevřeně přiznává až 150 milionů mužů na celém světě. A to jsou jen ti, kteří v sobě našli odvahu a vyšli s pravdou ven. Reálné číslo proto může být mnohem vyšší.

Až 40 % mužů odmítá řešit své intimní problémy

Americká společnost Ipsos zveřejnila v roce 2008 výsledky ankety, z níž vyplynulo, že až 40 % mužů odmítá řešit své intimní problémy s odborníky.

Ve většině případů je na vině právě mužské ego, případně řada mýtů, které se okolo léků a přípravků na řešení potíží s dosažením erekce vyskytuje.

eMarkest, s.r.o.

Až 17 % populace netuší, co je erektilní dysfunkce

S výsledky této studie se ztotožňuje také podobný průzkum vedený Evropskou urologickou společností v roce 2020. Ten ukázal, že až 17 % dotazované populace netuší, co je erektilní dysfunkce, a další zhruba třetina má o této poruše mylné představy.

Tyto a mnohé další studie jsou tedy důkazem, že je o tomto fenoménu třeba mluvit, a to nejen za zavřenými dveřmi.

Jak a s kým si o problematické erekci můžete promluvit?

Prvním krokem k řešení tohoto choulostivého problému je přiznat si, že ho máte.

Není totiž vůbec nic špatného na tom vyhodnotit, že při sexu nefungujete tak, jak byste si představoval. Naopak.

Pokud nechcete o problému mluvit přímo se svou partnerkou, nabízí se kamarádi, kterým tak dáte najevo, že je v pořádku se v tomto směru otevřít. A možná budete překvapeni, že vaše problémy sdílí také.

V rámci léčby erektilní dysfunkce je pak nejvhodnější hledat radu odborníka, který vám nabídne to nejlepší řešení. Pomoc vám může nabídnout váš ošetřující lékař, sexuolog, urolog nebo i psycholog.

eMarkest, s.r.o.

Nejčastější mýty o poruchách erekce

O erektilní dysfunkci a potížích s erekcí ovšem koluje řada fám a pověr, které nemají s realitou nic společného. Tyto mýty se týkají hlavně právě odborné pomoci.

Řada mužů i žen se totiž domnívá, že požití tabletky nemůže nahradit pravý a nefalšovaný sexuální stimul, který k erekci vede. Jindy zase existují zbytečné obavy z toho, že v případě léků podporujících erekci bude tento stav trvat nekonečné hodiny a není možné jej ovlivnit.

Tyto ničím nepodložené úvahy vám ochotně vyvrátí právě sexuolog či jiný lékař, který se této problematice věnuje. Není tedy důvod se předem obávat.

Jak vyřešit potíže s erekcí?

Pokud se konečně dokážete přesvědčit o tom, že je vaši situaci třeba řešit, je na prvním místě konzultace s odborníkem. Na druhém místě stojí úprava vašeho životního stylu a jídelníčku. Mnohdy totiž stojí za problémy s erekcí nezdravý životní styl, stres, málo pohybu, přepracovanost, únava nebo psychické potíže.

A v neposlední řadě můžete svou erekci podpořit běžně dostupnými doplňky stravy pro lepší prokrevní penisu, které vám mohou pomoci erekci přirozeně tonizovat. Nejedná se sice o žádné léky, které by něco vyléčily, ale může to být pro vás berlička, která vám pomůže znovu nalézt sebevědomí v ložnici.

Například přípravek Proerecta SHOT může vaši erekci rychle podpořit díky pestrému spektru obsažených rostlinných extraktů a vitamínů – funguje jako energetický nápoj pro váš penis.

eMarkest, s.r.o.

Vždy ovšem nejprve začněte pracovat na samotné příčině problému, případně se nebojte vyhledat odborníka. Je totiž možné, že přiznáním si problémů s erekcí se vaše potíže vyřeší dřív, než byste vůbec čekal.