Zdroj: Prague Property Management, a.s.

O nemovitosti je třeba se aktivně starat. S jejich správou si proto nechte pomoci

Pro obor stavebnictví je typická sezónnost i volatilita navázaná na finanční trh. Naopak správa dokončených nemovitostí nebyla nikdy stabilnější – o již postavené bytové domy se totiž bude potřeba odborně starat další desítky let. Jednou z nejznámějších firem na trhu je PPM, která v Praze spravuje přes 10 000 bytů a ulehčuje každodenní život jejich obyvatel.

Správce rozpočítá energie, zajistí revize i poseká trávník

Portfolio služeb Prague Property Management je komplexní a pokrývá téměř vše, co standardně řeší výbory společenství vlastníků v bytových domech. Mezi dlouhodobě nejoblíbenější produkty patří ekonomická správa budov a elektronická podatelna, a také zajištění pravidelné údržby a oprav. Se správou každého domu je spojeno nesmírné množství „papírování“, ve kterém se i poučený laik při nejlepší vůli může snadno ztratit. Profesionální správa tak může každému SVJ ušetřit nejen mnoho zbytečných starostí, ale v konečném důsledku i finančních prostředků.

Příkladem takové situace z praxe může být pravidelná údržba výtahu, kterou zástupce SVJ neobjednal v dobré víře, že výtah funguje bez problémů a není ani rok starý. Zapomněl však na to, že dodavatel technologií podmiňuje bezplatné záruční opravy právě provedením pravidelné údržby, aby se na případné závady přišlo včas. Několik ušetřených tisícovek za nerealizovanou revizi tak nakonec přišlo obyvatele skutečně velmi draho. Právě podobným situacím se díky oboustranné důvěře a dlouhodobému vztahu s renomovaným správcem, mezi které PPM jednoznačně patří, můžete vyvarovat. Službu může objednat jak společenství vlastníků, tak developer, který právě dokončuje nemovitost a připravuje ji k předání do běžného provozu.

Uplatnění pro šikovné řemeslníky i ekonomické profese

Za zmínku stojí i kariérní možnosti ve správě nemovitostí. Vzhledem ke stavebnímu boomu v Praze v posledních letech – například loni byla dle dat magistrátu zahájena výstavba více než 10 000 bytů – roste i počet klientů PPM. A tak firma aktuálně hledá další zručné lidi do kontaktního centra, na ekonomicky orientovanou práci, a především řemeslníky všeho druhu, kteří hledají příjemné a stabilní zaměstnání, v němž nebude nouze o řešení různorodých situací, při kterých uplatní své znalosti a šikovnost.