Zdroj: AMC Networks Central Europe s.r.o.

Vstupte do světa špionáže s novým pořadem Spycraft na TV Spektrum

Lákají vás tajemství, šifry a vždy jste hltali Bondovky? Pak si nenechte ujít nový pořad Spycraft z produkce Netflixu, který u nás jako první uvede TV Spektrum. V osmi dílech zavítáte do světa opravdových špionů, zblízka uvidíte nejrůznější špionážní techniky, specializace a případy. Rozhovory se skutečnými agenty jsou už pak jen třešinkou na dortu. Tento seriál vás nenechá ani na chvíli vydechnout.

Nová televizní série Spycraft (Umění špionáže) přináší náhled pod pokličku práce špionů od dob I. světové války až po dnešní moderní svět. Kombinace rozhovorů s odborníky, rekonstrukcí událostí a archivních záběrů dělá z tohoto pořadu opravdovou lahůdku pro všechny milovníky tajemství, šifer, technologií a všeho, co je spojováno se záhadným světem tajných agentů.

Osm epizod nabitých špionážními technikami

Příběhy špionů nás fascinují už od nepaměti, první zmínka o nich se objevuje již v 19. století, a tento seriál se v každé z osmi epizod zaměřuje na jinou oblast špionáže. Začínáme špičkovou technikou, ke které patří především odposlechy. Nezbytnost jejich využití mnohdy vede k opravdu vynalézavým a překvapivým řešením. Po zhlédnutí druhého dílu si raději budete kontrolovat vše, co konzumujete. Zavede nás totiž do říše smrtících jedů. Některé špionážní akce totiž mají jediný cíl, zneškodnit protivníka a ideálně co nejméně nápadným způsobem. Následující epizoda s tím tak trochu souvisí, neboť sex či jeho příslib se dají využít různě. Jednou z nejznámějších špionek byla exotická tanečnice Mata Hari, nesmí tedy chybět ani v tomto dokumentu.

Informace jsou cenným zbožím, a zvláště špioni jsou při jejich získávání opravdu vynalézaví. Pomáhají jim v tom informátoři i hypermoderní technologie. Ostatně špičkové technologie často hrají hlavní roli i při práci na zvláštních operacích. Jedna z epizod se věnuje zvláště populárnímu tématu, kterým jsou šifry. Těmi jsou právě informace chráněny před nepovolanými osobami, ale existují géniové, kteří rozluští i ten nejsložitější kód. Nevěříte? Sledujte díl Lamači šifer. Setkáte se v něm jak s klasickými šiframi používanými po staletí, tak s těmi novodobými počítačovými. Divákům se tak odkryje tajemství šifry prezidenta Jeffersona i počítačového červa z roku 2010 s názvem Stuxnet.

Je libo stát se špionem?

Pokud jste si už někdy říkali, jak se někdo stane špionem, pak vám na to odpoví poslední díl této série. Důvody vedoucí lidi k tomu, aby se upsali špionáži, se dají rozdělit do čtyř základních skupin dle pravidla MICE – Money, Ideology, Compromise a Ego. Seriál zároveň ukazuje, že je mnohem efektivnější, pokud získáte špiona na místech, kde potřebujete než se ho na daná místa snažit dostat. Na konec série si pro vás tvůrci připravili zábavnou hru, která vás na chvíli vtáhne do špionského světa.

AMC Networks Central Europe s.r.o.

Spycraf pracuje s historií, fakty, výzkumy, praktickými ukázkami a vyžaduje divákovu plnou pozornost. To ale rozhodně není problém, protože špionážní prostředí vás zcela pohltí. Přesto však nečekejte, že se po zhlédnutí všech dílů stanete špiony. Každá z uvedených technik si totiž žádá peníze, kontakty a technologie, ke kterým se běžný člověk nemá šanci dostat.

Do světa tajných agentů můžete s pořadem Spycraft neboli Šikovní špioni proniknout od 20. října 2021 každý všední den ve 21.00 hod. s reprízou v 00.40 hod. Nestihnete-li premiéru, všechny díly budou reprízovány ještě od 23. října 2021.