Zdroj: Heineken Česká republika

Jak tvoří a kde hledají inspiraci čeští ilustrátoři?

Ochucená piva Desperados vyostřená tequilou odjakživa podněcovala temperament a svobodu osobnosti. V tomto duchu piva Desperados inspirovala a podpořila také tři české výtvarníky, kteří své „já“ promítli do unikátních pestrobarevných maleb. Nově vzniklá díla se inspirovala jednotlivými příchutěmi piva Desperados: Orignal, Mojito a letošní novinkou Sangré. Vyzpovídali jsme umělce zapojené do projektu Desperados a přinášíme exkluzivní pohled do zákulisí tvorby!

Heineken Česká republika

Marek Kulhavý alias Mára Čmára je ilustrátor z pražské umělecké scény, který se zaměřuje na ilustrace editorialů, obálek časopisů, plakátů a komiksů. Jeho tvorba se vyznačuje výraznou barevností a kombinací analogových a digitálních médií.

Co pro vás byla největší výzva při tvorbě Desperados děl?

Malovat spreji před kamerou, na plexisklo, pozpátku.

Co ve vás probouzí Desperados?

Žízeň.

Heineken Česká republika

Vladimír Strejček se ilustracím věnuje od roku 1998, v současnosti tvoří také komiksy. Založil přední české vizuální studio DRAWetc. Podílel se na tvorbě grafiky pro přebaly několika hudebních alb, knih, na řadě storyboardů i animací. V roce 2013 stál u zrodu soutěže Raw Art Wrestling, které se účastní ilustrátoři z celého světa.

Co pro vás byla největší výzva při tvorbě Desperados děl?

Velká výzva je vždy práce s barvama na živo, analog. A navíc v tomto případě se dělalo na plexi, které jsem měl k dispozici jedno a celý proces se točil, takže nebyl prostor pro jakoukoliv chybu, a to pro mě byla velká výzva. Nepokazit to, věřit si, vzmužit/zženštit se. :)))

Co ve vás probouzí Desperados?

Pro mě jsou tyhle drinky trochu závanem exotiky. Často je nepiju, takže je to vždycky trochu překvapení, co za chutě se mi dostane do ruky.

Heineken Česká republika

Karel Cettl je mladý nadějný ilustrátor se zálibou v concept artu, komiksech a ilustracích. Stojí například za ilustracemi ke komiksové adaptaci slavné básnické sbírky Kytice. Vystudoval paleontologii, vášeň pro život v dávných dobách se projevuje i v jeho umělecké tvorbě.

Co pro vás byla největší výzva při tvorbě Desperados děl?

Určitě malovat zrcadlově na plexi v opačném pořadí vrstev. Furt sem se u toho musel hlídat a kontrolovat si to.

Co ve vás probouzí Desperados?

Vzpomínky na Francii, kde jsem ho poprvé ochutnal. Bylo to tam super. 

Video placeholde
• Heineken Česká republika

Probuď v sobě umělce s novinkou Desperados Sangré

Okusit jižanský temperament teď můžete i v naší zeměpisné šířce, a to díky osvěžující novince Desperados Sangré. Pivo ochucené tequilou, červeným hroznovým vínem a směsí koření vlije pořádnou dávku živelnosti na každou letní párty nebo setkání s kamarády. Příjemná chuť zažene žízeň a rozproudí divokou zábavu. Dobře vychlazené je skvělou volbou pro horké večery a zachutná i těm, kteří pivu obvykle neholdují.

Heineken Česká republika