.

. Zdroj: SAZKA

Velký průzkum o cyklistice: Češi kola milují, jezdí na výlety i do práce

S příchodem jara se na českých silnicích začíná objevovat stále více cyklistů. Jaký typ jízdních kol volíme nejčastěji a kolik jsme ochotni do svého vybavení investovat? Změnil lockdown náš zájem o cyklistiku? To vše a mnohem více se dozvíte z velkého průzkumu společnosti Sazka.

Kolo je základ. Jezdí 4 z 5 Čechů

Jarní počasí a kvetoucí příroda přeje všem venkovním aktivitám, což u cyklistiky platí dvojnásobně. Společnost Sazka provedla během dubna průzkum, kterého se účastnilo 1100 respondentů z celé České republiky ve věku 18-65 let. Dle odpovědí účastníků vyplývá, že celých 82 % dotázaných se věnuje pravidelné jízdě na kole. Pouze 6 % přitom využívá kolo jako dopravní prostředek do práce, celých 82 % respondentů se věnuje cyklistice ve volném čase a 12 % Čechů dokonce jezdí v obou případech, tedy na cesty do zaměstnání i na projížďky za relaxem. .. | SAZKA

Pokud jde o částky, které jsme ochotni investovat, vůbec na vybavení nešetříme. Jenom 1 % dotázaných přiznalo, že si kolo půjčuje, ale až 42 % respondentů uvedlo, že dokáže utratit za kolo a vybavení až 30 tisíc korun.Dalších 7 % dokonce až 50 tisíc korun a celá 2 % obětují i částky nad 50 tisíc korun, aby si dopřáli jenom to nejlepší, co svět cyklistiky nabízí. .. | SAZKA

Inspiraci na cyklistické trasy najdete zde.

A kde hledat inspiraci? „Na našem portále Sport v okolí se snažíme Čechy neustále motivovat k pohybu. Najdete tam tipy na cyklistické trasy, informace o probíhajících závodech, náborech do klubů, a také sportovní rady od odborníků,“ říká Tereza Vyhnálková ze společnosti Sazka. Weby zaměřené na sport v současnosti sleduje jako hlavní zdroj pro své trasy asi 19 % respondentů, 8 % účastníků průzkumu pátrá na sociálních sítích a 5 % využívá speciální mobilní aplikace.

Společnost Sazka provedla během 26. až 29. dubna průzkum, kterého se účastnilo 1100 respondentů z celé České republiky ve věku 18-65 let.

Celý průzkum si můžete přečíst na Sazka světě.