Zdroj: www.cap.cz

Chcete papíry na humor? Zkuste to v autoškole

Začínat lekci řízení fórem si dovolí jen málokdo. Pokud jste ale profesí krom instruktora autoškoly také standup komikem jako Tigran Hovakimyan, možná na to máte. Na vtip „sex on the beach“ a hlášku „tvoje bába je úzká“ tenhle mladík asi nezapomene.  

Životní jízda s Tigranem. Podívejte se, jak to dopadlo

Video placeholde
• CAP POPELARI

Série videí s Tigranem v hlavní roli má oslovit zejména mladé řidiče. Videa vznikala pod taktovkou režiséra Pavla Soukupa, autora oceňovaného seriálu #martyisdead, jakou součást kampaně proti agresivitě na silnicích. Tu včetně velmi emotivních televizních spotů představila vloni na podzim Česká asociace pojišťoven ve spolupráci s Besipem a Policií ČR jako reakci na to, jak se k sobě v dopravě chováme. Češi často jezdí rychle, nedodržují bezpečnou vzdálenost a občas ani nedávají přednost tam, kde by měli. Málokdo si ale uvědomuje, že nebezpečné jsou i reakce ostatních řidičů na tyto situace. Sedm z deseti řidičů se alespoň někdy nechá vyprovokovat k agresivní jízdě, ukázal průzkum České asociace pojišťoven.

„Každý z nás to zná, každému z nás se to stává. Kdo kdy nebyl na pokraji toho, aby při řízení ztratil nervy, nebo naopak v situaci, že na něj někdo nevhodně troubil či gestikuloval? Naše společnost je pod tlakem a tato kampaň reaguje na to, co zažíváme v silničním provozu každý den – málo slušnosti, hodně agrese,“ dodává ke kampani výkonný ředitel České asociace pojišťoven Jan Matoušek. Součástí projektu je také on-line test způsobu řízení, připravený ve spolupráci s dopravními psychology. Ten už vyplnily desítky tisíc řidičů. Pokud vás zajímá, jestli jste spíš Mirek Dušín nebo váhavý střelec, test si vyzkoušejte. Najdete ho na webových stránkách www.agresivitazabiji.cz.