Video placeholde

Expremiér Sobotka: Vedu klidný a spokojený život, do politiky se vracet nehodlám, vládu nekomentuji

Klidný a spokojený. Tak charakterizoval svůj aktuální život bývalý ministerský předseda a exšéf ČSSD Bohuslav Sobotka. Ten přišel poslancům do Sněmovny v pátek vysvětlovat, jak to bylo s privatizací OKD. V té době byl totiž ministrem financí. Sobotka také naznačil, že není spokojen s aktuální politickou situací. Z vysoké politiky odešel koncem loňského roku, kdy byl jmenován jeho nástupce. Od té doby se do médií téměř nevyjadřoval.

„Ne.“ To byla jasná odpověď, kterou dal novinářům se smíchem expremiér Sobotka na dotaz, zda mu Sněmovna nechybí a s jakými pocity se do budovy vrací. Sobotka skončil ve funkci premiéra oficiálně 13. prosince, kdy ho nahradil Andrej Babiš(ANO). Z postu předsedy strany už ale odešel o půl rok dříve.

„Popravdě řečeno mi to nechybí, žiju klidný a spokojený život a do politiky se nechci vracet,“ přiznal otevřeně. Sobotku stálo „premiérování“ manželství. 8. června 2017, tedy před více než rokem, vydali s manželkou Olgou, se kterou má dva syny, společné prohlášení. Krátce nato odešel z postu předsedy ČSSD.

Více se dočtete ZDE >>>