Ministři zahraničí NATO se odvázali – zazpívali slavnou skladbu We Are the World od Michaela Jacksona

Ministři zahraničí NATO se odvázali – zazpívali slavnou skladbu We Are the World od Michaela Jacksona Zdroj: youtube.com

Ministři zahraničí NATO se odvázali – zazpívali slavnou skladbu We Are the World od Michaela Jacksona

Zasedání ministrů zahraničních věcí Severoatlantické aliance nemusí být jen nudným jednáním o problémech současného světa. Po diskusi o migraci, Ukrajině, Sýrii či Islámském států se někteří politici po čtvrteční večeři pořádně rozparádili a zazpívali v turecké Antalyi slavnou skladbu We Are the World, kterou v roce 1985 složili legendární Michael Jackson a Lionel Richie.


Na zasedání byl přítomen i český šéf diplomacie Lubomír Zaorálek, ale ten na videu není vidět, zřejmě odjel dříve, stejně jako jeho americký kolega John Kerry. Ale šéf NATO Jens Stoltenberg, šéfka evropské diplomacie Federica Mogherini, nebo turecký ministr Mevlüt Çavuşoğlu či jeho řecký kolega Nikos Kocias se přidali k místnímu zpěvákovi a orchestru.

Skladbu We Are the World před třiceti lety nazpívali a vydali přední američtí interpreti v rámci pomoci hladovějící Africe. Píseň se okamžitě stala celosvětovým hitem. Není se čemu divit, protože kromě Jacksona v ní zpívali i Bob Dylan, Stevie Wonder, Paul Simon, Bruce Springsteen, Ray Charles, Diana Ross, Tina Turner a další.

Video zpívajících politiků po zasedání v Turecku:

 

 

A slavná píseň We Are the World v originálním podání hvězd z roku 1985: