Video placeholde

Sexuální aféry politiků: Topolánek řval na novináře, Paroubek podával žaloby a diplomat byl obětí špionážní hry

Sex k politice patří stejně jako k životu. A podobně jako má velký vliv na soukromé životy lidí, když se týká politiků, často zasahuje i do věcí veřejných. Své o tom ví nemálo českých politiků a sexuální aféry se nevyhnuly ani nejvyšším představitelům státu.

Skoro to vypadá, jako by nebylo premiéra bez avantýry či alespoň drobného skandálu. Václav Klaus byl kdysi středem pozornosti bulváru pro svůj blízký vztah s mladou letuškou. Jeho úhlavní politický rival Miloš Zeman se zase coby předseda sněmovny zamiloval do své asistentky, se kterou se také oženil. To zase takový skandál nebyl, horší reputační problém tatínkovi ztropila Kateřina Zemanová, na kterou se provalila účas na porno párty.

Další premiéři a opět političtí soupeři, a sice Mirek Topolánek a Jiří Paroubek, byli možná ve všem jiní. Jedno však měli společné. Oba během vrcholu své kariéry prošli rozvodem a začali nový vztah. A oba si své soukromí úzkostlivě chránili. Každý z nich ale způsobem sobě vlastním. A nakonec se sexuální skandály nevyhnuly ani diplomatům. Tady ale nehrála roli jen láska a citové poblouznění, nýbrž pravděpodobně i špionážní hry v zahraničí. Více o tématu se dozvíte ve videu i v novém tištěném Reflexu.