Video placeholde
Nakonec jsem za ty brýle byla vděčná, protože mi pomohly zůstávat v Hanině vnitřním světě. Všechno na metr od sebe jsem měla zvětšené a všechno, co bylo naopak dál, jsem měla rozmazané.
V minisérii Podezření Klára Melíšková hraje zdravotní sestru obviněnou z vraždy pacientky
Ta tréma byla tak obrovská, že jsem si říkala: Tohle já fakt nemám zapotřebí, natočím to a končím, buď už hrát nebudu, nebo ať se stane něco, abych tyhle infarktové stavy prostě neměla.
Klára Melíšková
4
Fotogalerie

Klára Melíšková o minisérii Podezření: Za hrubostí a neochotou se může skrývat strach a zklamání

Herečka a členka souboru Dejvického divadla Klára Melíšková (50) právě září v minisérii České televize Podezření, ve které strhujícím způsobem ztvárnila zdravotní sestru z maloměstské nemocnice obviněnou z vraždy pacientky. Trojdílný cyklus v únoru uvedla také na festivalu Berlinale. Držitelka čtyř Českých lvů nedávno oslavila-neoslavila i kulaté narozeniny. „Vzhledem k tomu, jak se teď všechno neustále mění, mě ani nepřekvapilo, že jsem je strávila s covidem v posteli.“

Dohnala jste pak tu odloženou oslavu?

Já jsem ani neměla v úmyslu narozeniny slavit. Pro mě byla taková oslava, že jsme si zašli s rodiči do kina, přidal se k nám i můj bratr a moc jsme se tomu smáli, protože takhle ve čtyřech jsme snad nebyli v kině nikdy. Uděláme asi nějakou společnou oslavu – táta bude mít osmdesátiny, minulý rok mamka měla sedmdesát, moje děti měly taky narozeniny. Ale v téhle době se těžko něco plánuje.

Jak se to dá spojit s angažmá v divadle? Prý se s kolegy večer dozvídáte, co máte hrát ­druhý den...

Ano, pár týdnů bylo extrémních. Probíhaly neustálé změny, neustále byl někdo nemocný nebo v karanténě. Ráno jsme si vždycky udělali testy a podle toho, kdo byl negativní, se poskládalo večerní představení – nebo se nehrálo vůbec. Chvíli se to dá vydržet, ale po delší době je to už únavné. Je to dobrý trénink na to, nic neplánovat a žít tady a teď.

Natáčela jste i minisérii Volha, v níž hrajete maminku Kryštofu Hádkovi. Matky nebo mateřské postavy podle mě představují důležitou část vaší filmografie: ztvárnila jste odcizenou matku titulní vražedkyně ve filmu Já, Olga Hepnarová i mateřskou Evičku ve Čtyřech sluncích, v Podezření je vztah vaší postavy Hany s vaší filmovou dcerou Terezou stejně důležitý jako kriminální linie. Jak tuhle svou sérii matek vnímáte?

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!