Hvězdy Reflexu: Druhá debata se uskuteční 24. února od 18 hodiny v kavárně a galerii 2 deci na Vinohradech

Hvězdy Reflexu: Druhá debata se uskuteční 24. února od 18 hodiny v kavárně a galerii 2 deci na Vinohradech Zdroj: Archív

Lukáš Pollert
Miroslav Singer
První besedy se letos uskuteční 20. ledna od 18 hodin v kavárně a galerii 2 deci na Vinohradech
3
Fotogalerie

Potkejte se s Hvězdami Reflexu! Hosty budou lékař Lukáš Pollert a bývalý guvernér ČNB Miroslav Singer

Série veřejných besed Hovory X s Hvězdami Reflexu je zpátky! Hvězdy Reflexu - mimořádné osobnosti, jejichž skutky měly pozitivní nebo inspirativní dopad na naše okolí se vrací na scénu. Druhá debata se letos uskuteční 24. února od 18 hodin v kavárně a galerii 2 deci na Vinohradech a bude je moderovat šéfredaktor Reflexu Marek Stoniš.

Jedním z hostů bude Lukáš Pollert. Uznávaný český lékař, bývalý komunální politik i olympijský vítěz Barcelony a Atlanty. Na Letních olympijských hrách 1992 v Barceloně vybojoval zlatou medaili, v Atlantě 1996 získal stříbro. Jako doktor pracoval na interně, poté na urgentním příjmu Ústřední vojenské nemocnice. V současné době pracuje ve Fakultní nemocnici v Motole na klinice anesteziologie a resuscitace.

Druhým hostem besedy bude ekonom, bývalý guvernér České národní banky a člen vedení holdingu skupiny Generali Miroslav Singer. Publikoval články v denním i odborném tisku. Na ekonomické otázky související s transformací, růstem či evropskou měnou se zaměřoval jako účastník odborných konferencí a na svých přednáškách.

Každý měsíc bude Reflex nominovat 5 osobností, které dokazují, že v Česku existují lidé schopni odvážných, užitečných a inspirativních skutků. Za celý rok vznikne seznam jmen, která neobyčejným způsobem vyplavala z českého rybníčku a inspirovala naše životy činy, před nimiž je potřeba jednoduše smeknout.